2015.04.26. 14:09:13 9244 279

Gyerekjáték a testmozgás: 3 egyszerű ötlet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs kislány, aki ne próbálná meg maga körül pörgetni a „bűvös” hulahopp karikát. Jó móka, kihívás, hogy ki bírja tovább, vagy a „soha többé” dühe, ha folyamatosan kudarcot vallunk. Aztán felnőttként újra felfedezzük, mert remek alakformáló. Akárcsak még néhány „gyerekjáték”.

Hullahopp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hullahopp

Talán eddig nem is gondoltad volna, hogy kislánykorod legjobb játékai felnőttként remek alakformálóként is szolgálnak.

1. Hulahopp-ha a derekad és a hasad formálnád

Ha derék, has vagy csípőtájékon akad problémád, kapj elő egy karikát és indulhat is az alakformálás. Napi 10 perc hulahoppozással néhány hét alatt centiméterekkel karcsúbb lehet a derekad, izmosabb, feszesebb a hasad és a csípőd. Ezt a dózist növelheted 15-20 percre, vagy ameddig csak szeretnéd.

Méretben a 80 és a 90 cm átmérőjűek a felnőtteknek szántak. Ha van lehetőséged, már vásárláskor próbáld ki. A kisebb nem biztos, hogy jobb is: a nagyobb karika könnyebben „fent marad”.

Létezik műanyag és fa változata is, utóbbi hatékonyabb, melyet nagyobb súlyának köszönhet. Plusz pont a karika javára, hogy nemcsak formálja alakodat, hanem karban tartja a boka, a térd és a nagyobb ízületek forgóit, véd azok letapadásától.

Masszírozó hatásának köszönhetően szerveink vérbősége is garantált, illetve hasi szerveink, veséink, így immunrendszerünk is erősödik tőle.

És nem is hinnéd, milyen megnyugtató karikával a derekad körül ringatózni.:)

2. Ugrókötél-ha bírod szuflával

Hatékonyságát tekintve a futással vetekszik, ám kíméletesebb testünkhöz. Nemcsak a keringésedet hozza rendbe, hanem zsírégetésben is segít, javítja az állóképességed, robbanékonyságod. És végre valami, ami a felső- és az alsótestedet is egyaránt megmozgatja, az összes izomcsoportod dolgozik ugrókötelezés közben és még a koordinációs képességed is javul. És ha azt hitted eddig, hogy azon már nem javíthatsz, tévedtél: ritmusérzéked is fejlődik tőle. Csinálhatod csoportban, vagy egyedül, zenére, de otthon a kedvenc sorozatod közben is. Kell még ok, vagy már mész is beszerezni egy ugrókötelet?:)

3. Ugróiskola-ha van még mit tanulnod

Ugyan nem tipikusan sport, de az álló- és koordinációs képességedet biztos javítja, és át is mozgat, az biztos. Úgyhogy ha kis- vagy nagylányod, az unokahúgod vagy a keresztlányod ugróiskolát rajzol, ne légy rest beszállni Te is a játékba.

Forrás: szafarisport.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.