2015.08.12. 18:39:24 16544 244

Grill csirkemell többféleképpen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki mondta, hogy a csirkemell nem a grillre való? Ezek a receptek segítenek rácáfolni erre a diszkriminatív véleményre. Való igaz, hogy egy finom, zsíros kis tarja kevésbé szárad ki a grillezés hatására, de azért csirkéből is egész jó ételeket lehet kihozni. Íme néhány variáció és ötlet.

Grillezett csirkemell salátaágyon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett csirkemell salátaágyon

A következő kiegészítőkkel és pácokkal mindig tökéletes lesz a grillvacsora, még ha csirkemellből készül, akkor is!

1. Majoránnás-mustáros pác

A mustáros pác az egyik kedvencem, mert a sertéshez és a csirkéhez is illik. Ha azt szeretnéd, hogy valóban mustáros legyen a hús és zaftos maradjon, hallgass rám, és ne keverd össze az olajjal. Inkább borsozd és majoránnázd be alaposan a csirkemelleket, majd kend be mustárral egy késsel, rétegezd egy tálba, majd ezt öntsd le olajjal, és pácold egy napig (de minimum 6 órát). Finom, krémes réteg lesz a húson, és egyáltalán nem lesz száraz. Lehet, egy kicsit tovább tart így a fűszerezés, de hidd el megéri. Ne sajnáld a borsot és a majoránnát sem!

2. Juhtúrós mártogatós

Grill húsokhoz és héjában sült burgonyához ez a kedvencem! Keverj egy nagy doboz tejfölbe 10 dkg juhtúrót és egy fél fej, apróra vágott vöröshagymát, sózd meg és tálald. A metélőhagyma (snidling) szintén jól mutat és nagyon finom is benne! Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

3. Grillcsirke salátával

Ha a grillcsirke köreteként salátát tálalsz valamilyen finom öntettel, akkor egészen biztos, hogy senki nem fog panaszkodni a csirke szárazságára. Az előregyártott szószok helyett próbálj ki egy saját verziót. A joghurt és a tejföl is jó alapanyag, a fokhagyma, a só, a bors szinte mindenhez megy, az olívaolaj elfér benne, ezen felül pedig spékeld meg valamivel, amitől a saját spéci önteted lesz, amit készítesz. Kerülhet bele csípős vagy akár édes is, mustár és/vagy majonéz, sőt akár ketchup is. Kóstolgass és bízd a fantáziádra magad.

4. Grillcsirke torony zöldségekkel

Halmozz a grillcsirke szeletre grillezett zöldséget vagy grillezett gyümölcsöt, esetleg friss avokádót, paprikát, paradicsomkarikát vagy tálald saláta levélen. Nagyon guszta, és köretnek is megfelel a díszítés.

5. Házi készítésű barbecue (BBQ) pác

A ragacsos és édes amerikai barbequ szósz a mindened? Akkor tudod, hogy házilag elkészíteni egy kissé macerás lehet. Ez a recept azonban nagyon egyszerű és finom is.

Hozzávalók:

  • 5 ek szójaszósz
  • 4 ek almaecet
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek Tabasco
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 350 ml ketchup

A citromlevet, az almaecetet, a szójaszószt, a Worcestershire szószt, a tabascót és a barna cukrot nagyon alaposan összekeverjük, egészen addig, amíg érezzük és látjuk benne a cukorszemeket. Ha feloldódott a cukor, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a ketchupot, majd egy habverővel vagy keverőkanállal simára keverjük a szószt.

A recept az aprosef.hu oldalon jelent meg.

6. Tandori csirke (indiai fűszerezésű grill csirke)

4 közepes csirkemellhez való szósz hozzávalói:

  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1,5 teáskanál őrölt kömény
  • 1,5 teáskanál őrölt koriander
  • 0,5 teáskanál cayenne bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4,5 teáskanál reszelt gyömbér
  • olaj
  • és a csirkék

Keverd össze a pác hozzávalóit egy üvegtálban (az olaj nem a pác hozzávalója ennél az ételnél, csak a sütéshez használjuk), majd forgasd bele a csirkéket és hagyd is a fűszeres szószban. Végül pihentesd a hűtőben minimum 1, maximum 4 órán keresztül, majd süsd meg a grillen egy kis olaj kíséretében.

A recept a goodhousekeeping.com oldalon jelent meg.

Reméljük, hogy valamelyik ötletünk vagy receptünk megteszik és már ezen a hétvégén kipróbáljátok a grillpartin.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!