2020.07.30. 07:53:26 11213 303

Gluténmentes álom: Diókrémes-meggyes lepény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem vagy gluténérzékeny, akkor is érdemes kipróbálnod ezt a receptet! Ha pedig a családban van lisztérzékeny, akkor kötelező alapdessszertté válhat ez a szuper lepény. Liszt nélkül is süthetsz finom süteményt, próbáld ki bátran!

Diókrémes meggyes lepény | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diókrémes meggyes lepény | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Diókrémes meggyes lepény

Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

  • 6 dkg darált dió
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek kristálycukor
  • csipet só

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, és amikor már kezd kifehéredni, szórjuk hozzá a kristálycukrot, majd addig verjük, hogy kemény habot kapjunk.

A darált diót keverjük össze az kukoricakeményítővel.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá az olvasztott vajat.

Ezután egy keverőkanállal, váltakozva keverjük hozzá a diós keveréket, és a keményre felvert tojáshabot.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk ki, és szórjuk meg kukoricaliszttel) majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük ki és kanalazzuk rá a diókrémet. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.)

Diókrém hozzávalói:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor (vagy 4 ek kukoricakeményítő)
  • 1/2 rumaroma
  • 4 db tojás (nagy)

Kell még hozzá 1 üveg magozott, lecsepegtetett meggybefőtt.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a rumaromát, és a puha vajat, majd keverjük habosra.

Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük simára.

Végül kanalazzuk hozzá a darált diót, és a vaníliás pudingport (vagy kukoricakeményítőt) majd szintén keverjük simára.

Az elősütött tésztára ezután egyenletesen kanalazzuk rá a diókrémet, majd szórjuk meg ízlés szerint a magozott meggyel.

Helyezzük vissza a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a diókrém megszilárdul, vagyis tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?