2019.01.17. 17:32:14 11627 366

Fűts okosan! – Kerüld el a penészt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a fűtési szezon már jó ideje tart, és nem is mostanában lesz vége, már nagyon várjuk, hogy végre leállíthassuk a kazánt, „nyáriasíthassuk” a kandallót. Érezzük mindezt lelki, illetve anyagi okokból is. Jót tenne a lelkivilágunknak, hiszen ha vége a „radiátoros-szezonnak”, azzal igazán beköszönt a tavasz. Az anyagi részét pedig nem kell részleteznünk…

Radiátor, spórolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Radiátor, spórolás

Arra sajnos nem lehetünk befolyással, mikor érkezik meg hozzánk a várva várt tavasz, ám az anyagi részén könnyebben segíthetünk. Jöjjön néhány tipp, aminek a segítségével pénztárcánk, és fűtési rendszerünk is jobban tolerálja az előttünk álló heteket.

Legyen egy állandó!

Te is lejjebb veszed a fűtést, amikor reggel elmész otthonról? Délután persze kihűlt, hideg lakásra érkezel haza, akkor aztán gyorsan adsz neki egy kis „kakaót”, ugye? Ha nem hűtenéd ki a lakást teljesen, hanem egy alaphőmérsékletet meghagynál otthon, sokkal gyorsabban, és ami a lényeg, sokkal olcsóbban fel tudnád melegíteni az otthonod!

Legyen gyors!

Ha szellőztetsz, lehetőleg ne több tízpercig tedd azt! Nyisd ki mindenhol az ablakot néhány percre, így a huzat gyorsan kiviszi a már állott levegőt, és a helyére megérkezhet a friss, hidegebb levegő, ami aztán utána gyorsan felmelegszik. A rövid szellőztetés alatt a falak sem hűlnek ki!

Legyen jó a hőmérséklet!

Természetesen legyen meleg az otthonodban, de túlzásokba ne ess! Az ideális hőmérséklet az egyes helyiségekben a következő: a fürdőszobában legyen a legmelegebb, 22 ⁰C. A nappali, illetve gyerekszoba hője elegendő 20 ⁰C körül. A konyhában bőven elég a 18 ⁰C (habár, aki süt-főz, az tapasztalja, hogy ott mindig jó idő van:-)). A hálóban is bőven elég a 18 ⁰C a pihentető alváshoz.

Legyen „levegő”!

A fűtőtestek elé ne rakj bútort, hiszen így „elzárod” a meleget a lakás többi része elől!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...