2021.05.04. 12:15:00 7906 230

Füstbe ment üdülési tervek? A tervezgetés nem volt haszontalan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pandémia alatt sok-sok új hobbit kitalálhattunk magunkat – otthon ülve: Voltak, akik megtanultak kenyeret sütni, mások rákaptak az olvasásra, és a kézműves tevékenységek is népszerűek voltak. Egy kisebb csoport pedig „megrögzött” tervezgető lett.

Nyaralás tervezgetése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás tervezgetése

A képzeletbeli utazási tervek kidolgozása a legtöbb esetben akkor sem volt hiábavaló, ha végül egyik helyszínt sem sikerül személyesen megtekintenünk. A szakértők szerint ugyanis, azok közül, akik lehetséges kirándulási helyszíneket kategorizálnak, sokan nem is egy várható utazást terveznek, hanem túlélnek!

Igen, ez egy hivatalosan elismert túlélési stratégia, egyfajta figyelemelterelés a világjárvány hatására beszűkült világunkról.

Eszkapizmus és fantázia kontra valóság

Az eszkapizmus a valóság előli menekülés, az időnk eltöltése szórakozással vagy éppen a fantáziavilágban, figyelemelterelés gyanánt. Ez a vészhelyzetben teljesen elfogadható jelenség sajnos veszélyes méreteket is ölthet, ezért figyeljünk arra, hogy csak addig legyen ilyen mértékben az életünk része, amíg ténylegesen korlátozva vagyunk. Rögtön éljünk a való világ hamisítatlan lehetőségeivel, amint módunk lesz rá!

Az üdüléstervezés – Hiba vagy hobbi?

Amikor utazási oldalakat olvasgatva nyugodt érzés tölt el minket, akkor a tervezgetés egy kikapcsoló hobbinak fogható fel. Azonban akkor, amikor szomorúság vagy más kellemetlen érzelem kapcsolódik az utazási tervek várható meghiúsulása miatt, jobb felhagyni vele! Minek foglalkoznánk olyan dologgal, ami csak az időnket viszi és rosszul is érezzük magunkat közben?

Az is lehet, hogy annyira ki vagyunk már merülve, hogy tudatalattink „üzen” így a számunkra arról, hogy pihenésre van szüksége a szervezetünknek? Nosza, vegyünk ki pár nap szabadságot! Igen, akkor is lehet, ha nem utazunk sehová!

Bízzunk abban, hogy ahogy eddig sem tartott semmi sem örökké, nemsokára kiszabadulhatunk a jelenlegi helyzetből. A tervezgetők pedig már jobbnál jobb utazási ötletekkel felszerelkezve tudnak nekivágni ország-világnak ☺

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...