2023.07.17. 17:50:28 9000 316

Furcsa tüneteid vannak? Figyelj oda a szervezetedre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi test csodálatos. Ha bármi gond, probléma merül fel, azonnal jelez ez a tökéletes szerkezet. Tünetek formájában figyelmeztet bennünket. Ezeket hajlamosak vagyunk azonban figyelmen kívül hagyni. A nem akut vagy éles fájdalommal járó bajokat szinte nem is vesszük észre. Apró kellemetlenségekként könyveljük el ezeket, és nem törődünk velük. Nem tesszük helyesen, mert ezek a tünetek olykor sokkal nagyobb bajokra figyelmeztethetnek és jelezhetik számunkra, hogy nincs minden rendben. Nézzük mire érdemes odafigyelnünk.

Az egészségünkért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az egészségünkért

A száraz bőr, esetleg a könyök területén, nem fájdalmas, csupán csak kellemetlen lehet, amikor húzódik és viszket. Ez azonban azt jelentheti, hogy kevés a szervezetben az E-vitamin. Ilyenkor sok diót, halat és növényi olajat kell fogyasztanunk. Továbbá lehet ez C- és A-vitami hiány is. Ez sárgarépa, tök, paradicsom és barack fogyasztásával oldható meg.

A töredezett haj és a gyenge körmök sem biztos, hogy szépség praktikákkal megoldhatók. A B-vitamin és kalcium hiányát jelezheti ilyen módon a szervezetünk. Több teljes kiőrlésű gabonát, és kalciumban dús élelmiszert fogyasszunk ebben az esetben.

Ha gyakran vérzik a fogínyünk az C- vitamin hiányra utalhat. Hagyma, fokhagyma, zöldség és sok gyümölcs fogyasztása ajánlott.

Amikor rendkívül ingerlékenyek vagyunk és álmatlanságtól szenvedünk az utalhat magnézium és kálium hiányra. Szárított gyümölcsökkel és szilvával, céklával pótolhatjuk ezeket. További tünete lehet ennek az éjjeli lábgörcs is. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha erre ébredünk.

A só pótlása a szervezetünkben is rendkívül fontos, főleg ebben az évszakban, amikor az időjárás hatására sok vizet és ásványi anyagot veszítünk a kánikulában izzadva. Azonban, ha kívánjuk a sót, a sós ételeket, az arra utalhat, hogy valahol gyulladásunk, vagy fertőzésünk van. Ez legfőképp a húgyutakban fordulhat elő.

Amennyiben édeset kívánunk, az kimerültséget jelenthet, a szervezetnek extra energiára van szüksége. Ilyekor fogyasszunk inkább mézet, vagy fekete csokoládét, ami az emésztőrendszerre is pozitívan hat. Ha a tökmagot kívánjuk, akkor az antioxidáns kevés a szervezetünkben.

Amikor savanyút ennénk folyton, a máj számára van szükség stimulálásra és az epehólyag működését kell serkenteni. Érdemes minden apró jelre odafigyelni, ha a test változik. Lehet, hogy sokkal nagyobb bajt előzünk meg ezzel, mint azt gondolnánk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...