2016.12.22. 08:00:15 12171 258

Furcsa karácsonyok a világ több tájáról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy nagyon kedves portugál barátnőmtől tudom, hogy náluk az a családi hagyomány, hogy karácsonykor sétálnak egyet az óceán parton. Csodás lehet! Azonban a fehér karácsony szinte soha nem adatik meg nekik, és az óceáni séta során kb. 16 fok van, szinte tavasz… Számomra ez gyakorlatilag elképzelhetetlen, és ez nem a jéghegy csúcsa, ami a furcsa karácsonyokat illeti.

Hawaii Karácsony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hawaii Karácsony

Anglia

Egyszer Angliában töltöttem a karácsonyt, ami hihetetlen élmény volt, mivel mindig is imádtam az angol nyelvet és szokásokat. Olyan enyhe idő volt, hogy virágzott az ibolya… Decemberben… Ja, és a karácsonyfát már december közepén feldíszítették, és kb. újévig ott ékeskedett a hatalmas bál teremben.

Az ajándékokat nem a Jézuska, hanem a Mikulás hozza, és első sorban nem Szenteste, hanem 25-én, az úgy nevezett Boxing day-en, azaz dobozolós-ajándékos napon adják át a meglepiket. Reggelre már ott vannak általában a fa alatt. Este a karácsonyi lakomán mindenki kap egy Crackings-et, amit a mellettünk ülővel kell közösen széttépni, benne pedig apró ajándék valamint egy vicces üzenet található.

Az ünnepi menü része általában a báránysült és a karácsonyi puding, ami egy nagyon tömör, hihetetlenül édes, püspökkenyérre emlékeztető sütemény, amit brandy-s szósszal öntenek le. Nagyon szertartásosak tehát a britek is, de ez még mindig nem sorolható a legfurcsább karácsonyi szokások közé.

Karácsonyi puding brandy-velKarácsonyi puding brandy-vel

Amerika

Itt rengeteg szokás keveredik, melyek közül egy érdekességet emelnénk ki. Amerikában sok család csemege uborka díszt tesz a fára. Az amerikai polgárháború idején egy katona a fogságban savanyú uborkáért könyörgött karácsonykor, majd amikor elengedték, állítólag mindig elrejtett egy csemege ubit a fán. Így kezdődött a hagyomány, ami azóta is él, csak az uborka dísz formájában megvásárolható. :)

Svájc

Svájcban tejberizst készítenek (vagy hasonló rizses desszertet), és egy darab hámozott mandulát rejtenek el benne. Aki megtalálja, egy éven belül házasodni fog a hiedelem szerint.

Ukrajna

Ukrajnában műpókot műpókhálóval tesznek a fára, díszként. Állítólag réges-régen szegény asszonynak nem telt a karácsonyfa dekorációjára, ám karácsony reggelére egy pók fényes hálóval szőtte be neki. Innen a furcsa karácsonyfadísz eredete. Azóta is nagy szerencsének számít, ha valaki pókot talál a fán.

Ausztrália

Ausztráliában az év ezen szakaszában nyár van, így gyakran 30-35 fokban ünnepelnek. Természetesen általában kerti partival, de stílusosan karácsonyi ételekkel és dekorációkkal dobják fel a hangulatot, a Mikulás pedig szörfdeszkával érkezhet. Mert megteheti.:)

Hawaii

Hawaii-ban sem más a helyzet. A sziget első karácsonyáról az 1700-as évek végéről találtak feljegyzést. Karácsonykor is zenélgetnek és hulahuláznak. A Mikulás sapkát viselik a hawaii-ak, ám a szánkó valamint a rénszarvas egy kicsit máshogy néz ki: egy nagyobb kenu, amit delfinek húznak. Szép lehet!

Forrás: wikipedia.org

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...