2022.04.21. 12:55:00 7782 294

Frissülj fel egy jó lábfürdővel! Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Évszakváltáskor jellemző, hogy amikor csizma után cipőt, vagy cipő után szandált húzunk, itt-ott lábfájdalom jelentkezik. Ilyenkor a lábak pihentetéseként jól jöhet egy kényeztető lábfürdő! Főként, hogy a talpainkban gyűlik össze a legtöbb méreganyag, és lábáztatással a legegyszerűbb méregtelenítést végezni.

Lábfürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lábfürdő

Csupán már a meleg vizes áztatás is jótékony hatással bír a szervezetre, mert ízületi gyulladás esetén segíthet csökkenteni a tüneteket és javíthatja a vérkeringést. A lábfürdő segíthet helyreállítani többek között az anyagcserezavart és az emésztőrendszeri panaszokat, illetve szabályozhatja a magas vérnyomást.

A lábfürdő helyes alkalmazása

Vacsora után két órával áztassuk a lábainkat bokáig érő, 40 C fokos vízből készített lábfürdőben alkalmanként 30 percig, vagy ameddig a víz ki nem hűl - ilyenkor fejezzük be a lábáztatást, nehogy felfázzunk. A lábfürdő végén érdemes meleg zoniba bújtatnunk a lábfejeinket.

Lábfürdő különböző panaszokra

Keserűsóval (magnézium só, Epsom só) és almaecettel

A magnéziumban gazdag só segít az izmok ellazításában, és javítja a kalcium felszívódását. Nyílt sebekkel a bőrön kerüljük az alkalmazását! Ekkor szódabikarbónával tudjuk helyettesíteni a sót, ami szintén remek méregtelenítő hatású adalék, emellett a lábizzadás is kezelhető vele. Az almaecet erős gombaölő és hidratáló hatású, ezáltal remekül lágyítja a megkeményedett bőrt. A lábfürdőhöz használt 3 liter meleg vízhez fél csésze keserű sót és 2 csésze almaecetet adjunk hozzá.

Teafa illóolajjal

Aki természetes megoldást keres a láb gombás megbetegedései ellen, csepegtessen 3-4 csepp teafa illóolajat a lábfürdője vízébe. Lábunkat úgy 10-20 percig szükséges áztatnunk a teafa illóolajos vízben, majd egy durva törülköző segítségével dörzsöljük át a lábujjaktól kezdve egészen a térdekig.

Különösebb egészségügyi probléma fennállása nélkül is élvezhetjük a lábfürdő relaxáló és felfrissítő hatását, kellemes láblógatást kívánunk hozzá!

Forrás: www.sokszunuvidek.24.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...