2020.01.02. 14:49:41 15924 343

Frissítsd fel az otthonod – pénztárca barát módon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Unod az otthoni miliőt? Új év – új élet és ehhez a lakhelyed is felfrissítenéd? Tedd meg, megmutatjuk hogyan varázsolhatod igazán trendivé a lakásodat költséghatékonyan. Olyan tippekkel, amiket magad is könnyedén kivitelezhetsz. Apróságnak tűnnek és mégis megváltoztatják a teljes hangulatot!

Lakásfelújítás, lakásvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakásfelújítás, lakásvásárlás

Ha megszabadultál a fenyőd maradványaitól, hagyd, hogy előbújjon a benned lakó lakberendező! Ne tartson vissza, ha a karácsony esetleg kimerítette a bankszámládat, nagy összegekre biztosan nem lesz szükséged az átalakításhoz.

Öreg bútor, nem vén bútor!

Ősrégi, örökölt vagy éppen a lakással együtt kapott bútorok éktelenkednek a szobáidban és már unod nézni? Állj neki csiszolópapírral eltüntetni az évek nyomát! Kézzel is boldogulsz, de ha van csiszológép a háznál, még egyszerűbb dolgod lesz. Kezd egy durvábbal, ami felhozza a lakkréteget, majd egyre finomabb szemcséssel érheted el a tökéletes végeredményt. Ezt követően jöhet a festés, vagy pácolás. Ha modernebb hangulatra vágysz csak kend át lenolajjal alaposan, így a fa természetes erezete kap hangsúlyt és a felület pedig minimális szinten vízálló lesz. Az olajos átdörzsölést évente érdemes megismételned a hosszútávú állapotmegőrzés érdekében.

Rendezd át a szobát!

A legtöbben csak akkor állunk neki átrendezni a lakást, ha valamilyen praktikus okunk van rá, például új bútor vagy új családtag érkezik. Pedig elegendő indok az is, ha meguntuk! A neten szuper tervező programokat találsz, de ha rászántok egy délutánt és áttologatjátok a bútorokat másik helyre akkor rögtön ki is derül, hogy kell-e valamit módosítani az elképzelésen.

Szabadulj meg attól, ami sosem tetszett

Van egy fogasod, amit mindig is utáltál. Egy éjjeliszekrény, ami egyáltalán nem is praktikus? Nosza, keress neki új otthont – ajándékozd el vagy add el az interneten és gondold át, hogy a benne lévő holmiknak valóban szüksége van-e új bútordarabra. Ha igen, nézz körül a meglévők között, hátha találsz olyat, ami épp új feladatra vár.

Cseréld ki a lakás textiljeit!

Egy függöny vagy szőnyeg csere óriásit változtat egy helyiség hangulatán. De ígéretünkhöz híven ehhez is van egy nulla forintos tippünk: nem muszáj újra cserélned, elég, ha a különböző szobák szőnyegét, függönyét cseréled meg egymással. Más fények, más bútorok és más színek között új hangulat lesz a jutalmad.

Szakíts a szokással!

Egy hófehér éjjeliszekrény miért ne lehetne tökéletes fürdőszobai szekrény, ha éppen passzol oda? Ki mondta, hogy az iratrendező komód nem funkcionál tökéletesen a kozmetikumok tárolására? És hogy dizájner szék nem lehet tökéletes virágtartó? Szakíts a tárgyak eredeti funkciójával és használd kreatívan a meglévő dolgokat!

Fess mintát, keretezz képet!

Ideje felpattintani a megmaradt festékek tetejét! Nézz körül az interneten, hogy milyen falminták tetszenek és dobd fel a falaid saját kezűleg! Nincs más dolgod, mint sablont rajzolni, majd a falra ragasztani és ecsettel lekövetni a vonalakat. Cseréld ki a meglévő keretekben a képeket. Nem muszáj fotókhoz ragaszkodnod, nyomtass ki egy számodra kedves idézetet, vagy épp egy jópofa grafikát – a lakásod megjelenése már ettől sokkal modernebb lesz. A gyerekszobába pedig gyermeked kedvenc, saját alkotásait is kifüggesztheted!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...