2020.01.02. 14:49:41 15926 343

Frissítsd fel az otthonod – pénztárca barát módon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Unod az otthoni miliőt? Új év – új élet és ehhez a lakhelyed is felfrissítenéd? Tedd meg, megmutatjuk hogyan varázsolhatod igazán trendivé a lakásodat költséghatékonyan. Olyan tippekkel, amiket magad is könnyedén kivitelezhetsz. Apróságnak tűnnek és mégis megváltoztatják a teljes hangulatot!

Lakásfelújítás, lakásvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakásfelújítás, lakásvásárlás

Ha megszabadultál a fenyőd maradványaitól, hagyd, hogy előbújjon a benned lakó lakberendező! Ne tartson vissza, ha a karácsony esetleg kimerítette a bankszámládat, nagy összegekre biztosan nem lesz szükséged az átalakításhoz.

Öreg bútor, nem vén bútor!

Ősrégi, örökölt vagy éppen a lakással együtt kapott bútorok éktelenkednek a szobáidban és már unod nézni? Állj neki csiszolópapírral eltüntetni az évek nyomát! Kézzel is boldogulsz, de ha van csiszológép a háznál, még egyszerűbb dolgod lesz. Kezd egy durvábbal, ami felhozza a lakkréteget, majd egyre finomabb szemcséssel érheted el a tökéletes végeredményt. Ezt követően jöhet a festés, vagy pácolás. Ha modernebb hangulatra vágysz csak kend át lenolajjal alaposan, így a fa természetes erezete kap hangsúlyt és a felület pedig minimális szinten vízálló lesz. Az olajos átdörzsölést évente érdemes megismételned a hosszútávú állapotmegőrzés érdekében.

Rendezd át a szobát!

A legtöbben csak akkor állunk neki átrendezni a lakást, ha valamilyen praktikus okunk van rá, például új bútor vagy új családtag érkezik. Pedig elegendő indok az is, ha meguntuk! A neten szuper tervező programokat találsz, de ha rászántok egy délutánt és áttologatjátok a bútorokat másik helyre akkor rögtön ki is derül, hogy kell-e valamit módosítani az elképzelésen.

Szabadulj meg attól, ami sosem tetszett

Van egy fogasod, amit mindig is utáltál. Egy éjjeliszekrény, ami egyáltalán nem is praktikus? Nosza, keress neki új otthont – ajándékozd el vagy add el az interneten és gondold át, hogy a benne lévő holmiknak valóban szüksége van-e új bútordarabra. Ha igen, nézz körül a meglévők között, hátha találsz olyat, ami épp új feladatra vár.

Cseréld ki a lakás textiljeit!

Egy függöny vagy szőnyeg csere óriásit változtat egy helyiség hangulatán. De ígéretünkhöz híven ehhez is van egy nulla forintos tippünk: nem muszáj újra cserélned, elég, ha a különböző szobák szőnyegét, függönyét cseréled meg egymással. Más fények, más bútorok és más színek között új hangulat lesz a jutalmad.

Szakíts a szokással!

Egy hófehér éjjeliszekrény miért ne lehetne tökéletes fürdőszobai szekrény, ha éppen passzol oda? Ki mondta, hogy az iratrendező komód nem funkcionál tökéletesen a kozmetikumok tárolására? És hogy dizájner szék nem lehet tökéletes virágtartó? Szakíts a tárgyak eredeti funkciójával és használd kreatívan a meglévő dolgokat!

Fess mintát, keretezz képet!

Ideje felpattintani a megmaradt festékek tetejét! Nézz körül az interneten, hogy milyen falminták tetszenek és dobd fel a falaid saját kezűleg! Nincs más dolgod, mint sablont rajzolni, majd a falra ragasztani és ecsettel lekövetni a vonalakat. Cseréld ki a meglévő keretekben a képeket. Nem muszáj fotókhoz ragaszkodnod, nyomtass ki egy számodra kedves idézetet, vagy épp egy jópofa grafikát – a lakásod megjelenése már ettől sokkal modernebb lesz. A gyerekszobába pedig gyermeked kedvenc, saját alkotásait is kifüggesztheted!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.