2021.09.27. 15:25:28 7784 255

Frissítő és regeneráló masszázs fontossága ősszel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A masszázst szinte mindenki szereti. Nagy általánosságban ez elmondható, de mint mindenben, itt is akadnak ritka kivételek. Van, aki csak időnként veszi igénybe ezt a kényeztetést, mások számára meg szinte létfontosságú- az egészségük, a testük működése függ ettől, mert esetleg sérülés érte őket.

Masszázs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Masszázs

Nagyon gyakran masszőr függő is, hogy mennyire vagyunk nyitottak a masszázsra. Ha stressz és aktív sportolás után a teljes test görcsben, izomlázban van és szinte minden csontunk sajog, akkor másra vágyunk, mint amikor az elménk szeretne egy kicsit kikapcsolni és relaxálni. Más lehet az igénye egy nőnek, és másra vágyik egy férfi. Különbözhet a fiatal és idősebb szervezet reakciója is. Alapjában véve fontos elhatároznunk mielőtt masszázstípust választunk, hogy igazából mire is vágyunk, mit is szeretnénk és kitől fogadjuk el ezt a testterápiát. Egy dologban azonban mindenki egyetért: a masszázsnak az érdemei elvitathatatlanok.

A nyár leginkább aktívan telik szinte mindenki számára. Sokat tartózkodunk a szabadban. Levegőn, mozgással töltjük az időnk nagyobb részét és friss oxigénnel, illetve vitaminokkal telítődik meg a szervezetünk. Energikusnak és üdének, kipihentnek érezzük magunkat. Az életkedvünk is megnő, feltöltődünk és vidáman telnek a napjaink.

Az ősz beköszöntével azonban a szervezetünk azonnal reagál az időjárás, az évszaknak megfelelő változásokra. Egyik napról a másikra csökkenhet drasztikusan a hőmérséklet, ami a szívünket, ezáltal a vérnyomásunkat is megterheli és befolyásolja. A hangulatunk is ennek megfelelően változhat és ingadozhat. Heves migrének is gyötörhetik a változásokra érzékeny szervezeteket, hiszen ilyenkor a kora reggeli és esti már igen hűvös levegőt a nappali, néha akár tíz-tizenöt fokos hőmérséklet növekedés, meleg is befolyásolja. A nyaralások és pihenés időszaka lezáródik és egyik napról a másikra visszatérünk a nagyobb stresszel járó hétköznapokba. Ez a hirtelen váltás pedig az idegrendszerre nehezedik elég nagy teherként. Érdemes ezen elgondolkodni. Vagyis, a masszázs ilyenkor, ősszel kiemelt szerepet kaphat abban, hogy a testünk és a lelkünk kevésbé gyötrődjön meg ezeknek a változásoknak köszönhetően.

Nem kevésbé fontos az immunrendszer megerősítése, vérkeringés és nyirokrendszer, illetve a méregtelenítő hatás érdekében masszőrhöz fordulni ezekben a hetekben. Megelőzhető a hirtelen hűvös beállta miatti szinte azonnal jelentkező nátha, köhögés és torokfájás. Az őszi nyomott hangulat javítása miatt, a stresszoldásban játszott szerepe emelhető ki. Hiszen mi is lehetne fontosabb a leterhelt lélek és idegrendszer számára a bőr finom érintésénél? Nagy jelentősége van az idegsejtek stimulálásában, szép eredményeket kimutatva akár a fájdalomcsillapításban is, ha már a migrént is megemlítettük. Mielőtt tehát végleg nekikeserednénk a nyár lezárásával együtt járó kellemetlen élmények miatt, nézzük a dolog sokkal élvezetesebb oldalát, és foglaljunk időpontot egy hozzáértő masszőrhöz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...