2017.07.19. 13:30:09 11288 326

„Főzzünk” valamit dinnyéből! – Mert nem csak desszert lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári melegben inkább a könnyű fogásokat kívánjuk, amelyek nem nehezítik el gyomrunkat, mégis finomak, energiával töltenek fel. Legtöbbször salátákat, hideg (krém)leveseket választunk. Érdemes ezek terén is a változatosságra törekednünk, és különleges hozzávalók után nyúlni!

Saláta dinnyével - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Saláta dinnyével

Nem gondolunk semmi ördöngösre, a különlegesség itt inkább abban rejlik, hogy olyan alapanyagot használunk, amit egyébként nem főétel gyanánt szoktunk fogyasztani. Mondjuk, a dinnyét! Még néhány hétig beszerezhető, úgyhogy ne legyünk restek bevetni képességeit a konyhában sem!

Sertésnyárs dinnyével!

Könnyen és gyorsan elkészíthető fogás! Íme a hozzávalók:

-fél kg sertésfilé

-1 teáskanál oregánó

-fél teáskanál édes őrölt paprika

-80 dkg dinnye

-1 teáskanál borsikafű

-2 teáskanál só

-1 evőkanál olaj

-fél teáskanál ánizs

-fél citrom

A paprikát az ánizzsal, borsikafűvel, oregánóval összekeverjük (ha szükséges, előtte mozsárban összetörjük). A húst körülbelül 20 egyforma részre vágjuk, és megforgatjuk a fűszeres keverékben. Ha megvan, ötösével felfűzzük a „husikat” 4 pálcára. A citromot alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd lereszeljük a héját, amit a sóval összekeverünk. A dinnyét nagyjából 2 centiméteres szeletekre vágjuk, majd hasábokra szeljük. Ha mindennel készen vagyunk, felhevítjük az olajat egy serpenyőben, majd oldalanként 5-6 percig sütjük a pálcára felfűzött sertéshúst. Ha elkészült, tányérra tesszük a nyársakat és a dinnyeszeleteket, majd megszórjuk a citromos sóval.

Különleges saláta finom összetevőkből

Persze, nem azt mondjuk, hogy a hagyományosnak mondható paradicsom-paprika-uborka-(jég)saláta keverékkel bármi baj lenne, de azért néha nem árt a változatosság saláták terén sem. Szerezd be hozzá ezeket:

-fél endívia saláta

-nagyjából 1 kiló dinnye

-10 dkg feta sajt

-1 db vöröshagyma

-4 evőkanál olívaolaj

-1 db citrom

-só, bors

A saláta külső leveleit eltávolítjuk, „szétszedjük”, megmossuk és hagyjuk megszáradni őket. Ha megvan, kisebb darabokra tépkedjük. A dinnye héját eltávolítjuk, a magokat szintén kiszedjük a gyümölcsből. Nagyjából fél centiméteres darabokra vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk, majd vékony karikákra vágjuk. A sajtot vékony hasábokra szeljük. A zöldséget, sajtot, gyümölcsöt egy tálba tesszük, majd összekeverjük és az egészet citromlével, olívaolajjal leöntjük, sóval, borssal megszórjuk.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...