2015.07.23. 14:29:43 11228 258

Főszerepben az alufólia – házi praktikák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs olyan háztartás, ahonnan hiányozna. Az egyik legkedveltebb csomagoló anyag, és sütésnél is nélkülözhetetlen segítség. Ha csak ennyi lenne a haszna, már akkor is egy aduász lenne, de az alufólia még ennél is több mindent tud. Jegyezd fel a következőket a kedvenc házi praktikáid közé!

Alufóliás burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alufóliás burgonya

A krumplis és halas alufóliás trükköt úgy gondoljuk, hogy már mindenki ismeri, jöhetnek az igazi házi praktikák kemény magoknak.

1. Megvédi a süteményeket az égéstől

Ha rendszeresen megég a sütemény teteje vagy széle a sütőben, fedd le alufóliával. Ezzel a módszerrel nem sül túl barnára a finomság.

2. Elijeszti a madarakat!

A madarak vidám vendégek az udvarban, és örülünk a csicsergő állatkáknak, egészen addig, amíg elkezdenek érni a gyümölcsök. Ha alufólia galacsint lógatsz fel a fára egy madzaggal, elriasztja a madarakat a csillogásával. Még jobb, ha csíkokban akasztod fel, és fújhatja a szél.

3. Bútormozgatáshoz

Ehhez erős, jó minőségű alufóliát használj! Csomagold be pár réteggel a bútor lábát, és csúsztasd úgy a földön vagy a szőnyegpadlón. Sokkal könnyebb lesz a mozgatása, így a lakás átrendezése gyorsabban megtörténhet.

4. Gyorsabb vasaláshoz

Az alumínium visszaveri a hőt, így ha a vasalódeszka huzatja alá helyezel egy lap alufóliát (vagy körbetekered az egész deszkát), az segít abban, hogy gyorsabban kisimítsd a legmakacsabb ráncokat is a ruhán.

5. Tölcsért is csinálhatsz belőle

A saját készítésű alufóliából készült tölcséred szabadon hajlítható, méretezhető, így bárhová befér.

6. Megóvja a sütőt a szennyeződésektől

A sütőtakarítás rengeteg időt igénybe vehet, arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire kényelmetlen azt végrehajtani a nehezen elérhető helyek miatt. Ha tudod, hogy valami fröcsögős dolog fog készülni a sütőben, béleld ki az alját alufóliával és a végén dobd ki a szennyeződésekkel együtt. Az alufólia felfogja a kifröcsögő zsírt és a pattogó ételdarabokat, így a súrolást ezúttal megúsztad.

7. Kivédi a puding bőrösödését

Én igazából szeretem a puding tetején keletkező réteget, ám van, aki nem kedveli. Illetve, ha süteményhez krémként szeretnéd használni, de előtte hűteni akarod egy kicsit, akkor nem is praktikus ez a megbőrösödött rész, csomósnak fog hatni miatta a krém. Hogy elkerüld a kéreg kialakulását, fedd le alufóliával a pudingot, és hűtsd így.

8. Dörzsi szivacs helyett

A galacsinná formált alufólia segíthet a rászáradt szennyeződésektől megszabadulni porcelán és üvegtálak esetén. Még a grillrács letakarításához is jó szolgálatot tesz, így a használt alufóliát ne dobd ki, hanem gyűjtsd egy kosárban a mosogató alatt.

9. Ollóélezés

Ha kicsorbult az olló éle, hajtogass össze alufóliát egy vastagabb kötegbe, majd próbáld meg elnyirbálni az ollóval. Határozott, és gyors mozdulatok legyenek, az sem baj, ha nem viszi el. A fém a fémhez addig csiszolódik, míg végül megélezi az ollónkat.

10. Az hús és a köret elválasztása

Ha nem szeretnéd, hogy a burgonyapüré a húsra kenődjön, miközben a munkahelyre szállítod, hajtogass alufóliából egy elválasztó elemet, amit a dobozban közéjük helyezhetsz. Így nem kell két dobozt cipelned, és az imént említett kellemetlenséget is elkerülöd. Csak vigyázz, nehogy be tedd a mikróba!

11. Kézműves alkotásokhoz

Képek vagy fényképkeretek elkészítéséhez is használhatod a csillogó alufóliát. Ha nincs otthon csomagoló papír, használhatod ahelyett is.

Forrás: goodhousekeeping.com | Gyűjtötte: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!