2020.11.15. 18:37:36 13290 305

Fölösleges háztartási gépek - ezek azok, amiket nem érdemes beszerezned
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy elsőre remek ötletnek tűnő újdonság, sokszor úgy látszik, nagyon leegyszerűsít egy-egy munkafolyamatot. Aztán megvesszük, használjuk kétszer és nagyjából soha többé. Összegyűjtöttük a háztartási gépeket, amiket nem érdemes otthonra beszerezni.

Gyümölcscentrifuga - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcscentrifuga

Szeletelőgép

Fantasztikus találmány, vékony, egyforma szeleteket hasít kenyérből, szalámiból és más felvágottakból. Mondjuk sajtból azért jellemzően nem, de próba szerencse. Nem kell többet kínlódnunk a késsel, a gyűrődő kenyérrel és valamivel rövidebb idő alatt végzünk. Elvileg.

Valójában a szeletelőgép indokolatlanul nagy helyet foglal a konyhából, ahhoz képest, hogy egy késsel is megoldható műveletet végez el. Egy egyébként sem hosszú folyamatot rövidít le, tehát időt sem nyerünk vele igazán. Minden használat után alapos takarítást igényelne, ami viszont a szerkezete miatt macera. Tehát, ha nincs egy ovis csoportnyi gyermekünk vagy hentes üzletünk otthon, akkor fölösleges.

Hotdog-készítő gép

Elsőre jópofa, egészen megkívánja az ember a hotdogot. Az alap koncepció az, hogy ráhúzzuk a forró pirítóvasra a fél stanglit, helyet csinálva a gép másik felében ezzel párhuzamosan főzött virslinek. Virslit főzni fazékban is max. 10 perc, a kiflit félbevágni sem jelentősen több. Tehát egy ennyire egy-funkciós gépet csak akkor érdemes megvennünk, ha tényleg a mindennapi étkezésünk nagyon gyakori eleme a hotdog. De még akkor sem biztosan.

Muffinsütő gép

Igen, létezik ilyen... Egy átlagos család egy hónapban egyszer sem eszik vagy süt muffint. Arra az évi 1-2 alkalomra biztosan kiváló, de nem biztos, hogy érdemes a maradék időben rakosgatnod, mert nézzük csak, mit tudsz még benne készíteni? Semmit, nagyjából. A takarítása bonyolultabb, mint egy muffinhoz készült tepsié vagy szilikonformáé, a benne készült süti viszont semmivel sem finomabb.

Gyümölcscentrifuga

Ez a készülék is csak egészen speciális réteget szolgál jól ki: akik kimondottan rostok nélkül, szűrve szeretnének gyümölcs és zöldséglevet készíteni otthon, rendszeresen. Minden használat után takarításra szorul, de takarítani gyakorlatilag egy pokol és a gyümölcsöknek is lényegi része marad ki az italunkból. Egy turmixgéppel, smoothie készítővel sokkal jobban járunk, utólag pedig könnyen átszűrhetjük a zöldség-, gyümölcslét, ha akarjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...