2021.11.26. 07:53:07 8171 310

Fokhagymázzunk bátran! - Így fedd el a szagot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek kellemes, kinek kellemetlen aromával rendelkezik a fokhagyma. Van, aki rá sem tud nézni, és inkább csak muszájból teszi az ételeibe fokhagymakrém formájában. Megint mások mindenbe IS fokhagymát tesznek, aztán még egy kicsit felturbózzák fokhagymával - biztos, ami biztos. Mindkét tábort meg lehet érteni, mert valóban finom, de hát büdös szegény...

Fokhagyma és vörösbor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma és vörösbor

A legegyszerűbb fokhagymás étel, amiről valaha hallottam, az a fokhagymás pirítós. A kedvencem viszont a katalán kenyér, ami csak egy picit több ennél, mégis sokkal elegánsabbnak hangzik.

A sztori, ahogy megismerkedtem vele, talán érdekesebb, mint maga az étel, és lehet, hogy egy picit a nosztalgia miatt szeretem annyira. Finnországban az Erasmus ösztöndíjam során találkoztam egy katalán fiúval, aki a nemzetközi kóstolgatós estünkre ezt a csemegét hozta, és ott készítette el a szemünk előtt. Mert kérem szépen igazi varázslatról van szó (irónia)...

Fogsz két szelet kenyeret, beteszed a kenyérpirítóba, elkészül. Bedörzsized fokhagymával a kenyeret, majd félbevágsz egy paradicsomot, és ezzel is jól bedörzsölöd, legvégül pedig meglocsolod olívaolajjal. Egy kis só, és már lehet is enni. Szerintem zseniális! Igazi ízbomba, és pofon egyszerű. Nem is beszélve róla, hogy remek kis nyáridéző, hétvégi reggeli lehet. Mert a fokhagyma szag azért üt, na.

Ezután a komoly recept után el is érkeztünk a lényeghez: mit csináljunk, ha szeretnénk a fokhagyma fantasztikus ízét és jótékony hatását élvezni, ezért nyersen fogyasztanánk, de a szagot valahogy kendőznénk? Van egy egyszerű ötletem, együk a szabadnapjainkon. :) Ha ez mégsem nyerte el a tetszésed, próbáld ki a következő tippeket.

Fokhagyma szag - viszlát!

Ha már úgyis főzőcskézel, lehet, hogy lapul ott még valahol egy kis petrezselyem. Rágcsálj belőle, segíteni fog a szag ellen.

Jön a karácsony, biztos akad otthon egy kis forralt bornak való itóka meg a fűszer. A vörösbor, a fahéj és a szegfűszeg külön-külön is jó, de együtt még biztosabb a hatás.

Finom mentőöv lehet az étcsokoládé. A mentoltól csak még áthatóbb lesz a szag, szóval a fogmosást és a rágót inkább mellőzzük.

A kezedet így takarítsd le

Őrölt kávé: Nedvesítsd be, dörzsöld át vele a kezed, és kézradírnak is jó lesz, a fokhagyma szag pedig elillan, miután a szokásos módon leöblítetted a kezed.

A citromlé és a só is szuper jó szagtalanító, de vigyázz, nehogy marják a téli hidegben kiszáradt kacsóidat.

Tejben is meg fürösztheted a kezeidet, pihe-puhák, és szagmentesek lesznek. :)

Jó fokhagymázást, jó vámpírűzést Nektek! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában