2022.11.13. 08:38:53 5853 258

Fogyaszd ezt a koreai italt bőröd szépségéért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Bori Cha, közismertebb nevén az árpatea Ázsiából származik. Többek között Koreában és Japánban is nagy népszerűségnek örvend, ahol például az árpateát Mugichának hívják. A teát pörkölt vagy friss árpamagok leforrázásával és áztatásával készítik el, amelyet egyaránt lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Már napi egyetlen egy pohár tea elfogyasztása után számos pozitív hatását tapasztalhatjuk meg.

Koreai árpatea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koreai árpatea

Az immunrendszert erősítő árpatea

Az árpatea magas antioxidáns-, vitamin- és tápanyag tartalommal rendelkezik. Érdemes tudni, hogy a fitonutriensek és a triptofán összetevőknek köszönhetően segít megtartani a hormonális egyensúlyt, valamint megvédheti szervezetünket a sejtkárosodástól is. Az árpateában megtalálható nagy mennyiségű C-vitamin pedig segít megőrizni az immunrendszerünket, és nagyszerű megoldást kínál a fertőzések által létrejött megbetegedések megelőzésében ill. leküzdésében.

A vérkeringésre ható árpatea

Úgy tartják, hogy az árpateában megtalálható pirazin kifejezetten javítja a vérkeringést. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető lehetnek a súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések. A pirazin összetételének köszönhetően csökkenteni tudja a véralvadás kockázatát és a szervezetből segíti a toxikus anyagok eltávolítását. A különböző vegyületekben gazdag árpatea koffeinmentes, így például az alvászavarokkal küzdő személyeknek elalvás előtt kifejezetten ajánlatos a fogyasztása.

A külsőnkre ható árpatea

Miért hívják szépségitalnak? Az árpatea lényegében már a szájban kifejti jótékony hatását, ugyanis segít megakadályozni a fogkövek kialakulását, valamint a fogak elszíneződését is képes csökkenteni. A korábban említett magas antioxidáns tartalmának okán védi a bőrt a károsító hatásokkal szemben. A Journal of Nutritional Science and Vitaminology által készített tanulmány megerősítette, hogy napi 250 ml árpatea segít csökkenteni a testsúly felesleget. Ugyanis a tea pozitív hatással van a belekben megtalálható baktériumokra is, aminek eredménye, hogy serkenti az anyagcsere működését.

Tudtad? A koreaiak tradicionálisan már babakortól fogyasztják az árpateát, hogy megerősödjön a bőrük.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...