2018.08.30. 09:58:23 11502 336

Fogyás gyorsan, mégis biztonságosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön az osztálytalálkozó vagy éppen az esküvőd és jó lenne a legjobb formádat hozni, de sajnos szorít az idő? Nos, nem árulunk zsákba macskát: nem fogsz 10 kilót ledobni hipp-hopp. De ez egy jó alkalom lehet, hogy gyorsan belevágj olyan egészséges életmód változtatásokba, amely fogyást fog eredményezni. Diéta és fogyókúra okosan!

Fogyókúra, diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra, diéta

Nem buzdítunk senkit szélsőséges diétára és fogyókúrára, sőt, kifejezetten ellene vagyunk az ilyen jellegű tanácsoknak. Azt valljuk, hogy a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával és sporttal mindenki elérheti a vágyott alakot, de természetesen a saját korlátajaiddal tisztában kell lenned.

1. Jó reggeli

Egy kiadós és tápláló reggelivel egész napra feltöltheted magad energiával és ami még ennél is fontosabb, stabilizálhatod a vércukorszinted. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a jó reggeli mindenféle tápanyagot tartalmaz: sovány fehérjét, valamilyen zsiradékot és magas rosttartalmú szénhidrátot is. Szóval cukormentes joghurt friss gyümölccsel és valamilyen teljes kiőrlésű gabonával, tojás, zöldséggel és teljes kiőrlésű kenyérrel, egy marok dió vagy mandula tökéletes választás lehet. Étkezzünk bőségesen reggel, így elkerülhetjük nap közben a farkaséhséget. Ez nem úgy hangzik, mintha nagy áldozatokat kellene hoznod, igaz?

2. Egy jó reggeli ital

A fogyókúrás reggeli – és egyébként minden reggeli – elengedhetetlen kelléke a – na micsoda?? – hát persze, hogy a kávé! Nem kell lemondanod erről a szenvedélyedről sem, hiszen a koffein segít a kalóriaégetésben, és rengeteg antioxidánst is tartalmaz. 400 mg kávé fogyasztása biztonságos naponta. Kávé helyett természetesen a teát is választhatod, a zöld tea például segít a kalóriaégetésben, egy kutatás szerint 70 kalóriával többet égettek el naponta azok, akik egy kísérletben valódi zöld teát fogyasztottak a placebóval szemben.

3. Le a cukros italokkal!

Egy cukros ital elfogyasztásával becsaphatod az agyad, de az holt biztos, hogy nem fogsz jól lakni tőle úgy, mint egy tál ételtől. Viszont egy csomó extra kalóriát elfogyasztasz, tök feleslegesen. A legjobb, ha vizet, citromos vizet és cukrozatlan teát fogyasztasz, néha a változatosság kedvéért pedig beiktathatsz 1-1 frissen préselt gyümölcslevet. A gyümölcsöket jobb egészben fogyasztani, úgy kevésbé okozhatnak kiugrásokat a vércukorszintben a magasabb rostbevitel miatt. Az alkohol is legyen tiltólistás!

4. Magas víztartalmú ételeket is fogyassz!

Azok a zöldségek és gyümölcsök, melyek magas víztartalommal bírnak, sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, ám rost- és folyadéktartalmukkal hozzájárulnak a jóllakottság érzésének kialakulásához. Ilyen a paradicsom, a görögdinnye, a szőlő, a zeller, az ananász és az uborka is. Ne hagyd ki ezeket a napi étrendből.

5. Minél kevesebb feldolgozott élelmiszer!

A feldolgozott ételek általában tartósítottak, ergo egy csomó cukrot vagy sót tartalmaznak. Egyik sem jó, ha fogyni akarsz. Éppen ezért részesítsd most előnyben a friss és a nyers ételeket, amikor bevásárolni mész. Zöldségek, gyümölcsök, sovány tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonából készült liszt, kenyér és pelyhek, sovány nyers húsok és halak szerepeljenek a bevásárló listádon, amiből aztán elkészülhetnek a diétás finomságok. Semmi felvágott, virsli vagy zsíros sajt, és jól nézd meg az ételek címkéit – ne bevásárláskor spórolj az időn! A jó hír: 200 kalóriányi nassolást meg engedhetsz magadnak!

6. Fűszerezz!

A csípős chili és a zöld fűszerek is segíthetnek a fogyásban. A kapszaicin - a csípős ízért felelős vegyület – egy kicsit segít a stresszhormonok, mint például az adrenalin felszabadításban, ami fokozhatja a kalóriaégetést.

7. Aludj!

Lehet, hogy a túlsúlyodat az okozza, hogy kialvatlan vagy? Változtass ezen a rossz szokáson is (az étkezés és a sportolás mellett) és a plusz kilóknak csak annyit kell mondanod: Viszlát! 7 óra alvásra lesz minimum szükség ahhoz, hogy az anyagcseréd helyreálljon. A több alvás kevesebb ébrenlétet jelent, tehát nem akarsz majd annyit nassolni sem.

8. Mozogj vacsi előtt!

Ha lehet, akkor még a vacsora előtt tudd le a kardiót! 30 perc aktív, aerob jellegű mozgás 2-3 órán keresztül még hatással van az anyagcserére, pedig már nem is mozogsz! Jól hangzik, nem? A mozgás az idegrendszeredre is kellemesen fog hatni, a stressz levezetésben is segítségedre lesz.

Ezekkel a főbb irányelvekkel a fejedben gyerekjáték lesz a fogyás! Csak vigyázz az adagok méretére! :)

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...