2022.05.31. 17:25:00 9578 326

Finomság sütés nélkül? Készíts réteges "tortát"!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ámulva nézem a sütimestereket is megszégyenítő hobbicukrászok alkotásait a neten, míg én a “ronda, de finom” szinten vagyok. Mondjuk nem is szeretek órákat pepecselni olyan ételekkel, amelyeket azután 5 perc alatt befalunk, így valójában nincs szükségem tortadíszítő képességekre. Mondjuk a most következő recepthez ez sem, és sütő sem kell.

Réteges keksztorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Réteges keksztorta

Mit szólnátok egy finom réteges desszerthez? Az alaprecept nagyon egyszerű, általában minden hozzávaló megtalálható hozzá egy átlagos magyar konyhában. Miután pedig kipróbáltuk, bátran és könnyen saját ízlésünkre szabható a sütés nélküli sütemény.

A réteges torta hozzávalói:

325 gr keksz
1 csésze tej
200 gr tejszín
20 gr cukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor

A pudinghoz:

6 tojássárgája
70 gr kukoricakeményítő
1 vaníliarúd
220 gr cukor
2 és fél csésze tej
150 gr tejszín

Elkészítése:

  1. Először készítsük el a pudingot: Egy magasabb falú edényben öntsük össze a tejet és a tejszínt. Kaparjuk ki a vaníliarúd közepét, és a rudat a magokkal együtt dobjuk bele a serpenyőbe, és forraljuk fel annak tartalmát. A tojássárgákat egy külön tálban kézi habverővel keverjük könnyűvé a cukorral. A keményítőt egy szitán átszitálva adjuk hozzá, majd keverjük jól el benne.
    A felforralt tejből vegyük ki a vaníliarudat, majd egy merőkanálnyit tegyünk át belőle a tojássárgás keverékhez. Az így felhigított tojásokat öntsük át a tejbe. A pudingot lassú tűzön, de folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Most öntsük át egy üvegből készült edénybe és takarjuk le fóliával. Amikor kihűlt tegyük be a hűtőbe tovább dermedni.

  2. Készítsünk elő egy kb. 29x39 cm-es magas falú tálat, béleljük ki fóliával. A kekszeket 10 másodpercig áztassuk szobahőmérsékletű tejben, majd rakjunk le belőlük egy sort a tál aljára. Ezután a hűtőből kivett pudingból rétegezzünk rá egy adagot a kekszre, simítsuk el spatulával.
    A puding tetejét szórjuk meg egyenletesen cukrozatlan kakaóporral.

  3. Folytassuk tovább a rétegezést. összesen úgy 6 rétegnek kellene elkészülnie, hogy mutatósabb desszertet kapjunk, de a tetejét zárjuk egy réteg keksszel.
    Zárjuk le a tálat fóliával és tegyük 3 órára hűtőszekrénybe. Ha az idő letelt, emeljük ki a desszertet a fóliánál fogva a tálból.

  4. A réteges torta tetején lévő kekszréteget szórjuk meg kakaóporral, majd készítsünk tejszínhabot a szükséges mennyiségű tejszínből és cukorból. Utolsó mozzanatként kanalazzuk kanalazzunk bőségesen a tejszínhabból.

Forrás: www.giallozafferano.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...