2021.05.18. 15:30:00 9046 271

Finomat gyorsan? Erre is van vacsora ötletünk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mikor lesz már kész a vacsora? Éhes vagyok! – Ugye, milyen sokszor elhangzik ez a mondat egyes családtagunk szájából? Mit szólnál, ha azt tudnád válaszolni, hogy fél óra múlva? A legjobb pedig az, hogy tényleg 30 perc alatt finom étel kerülhet az asztalra, most éppen sertéshúsból.

4 szelet sertéshús a serpenyőben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 4 szelet sertéshús a serpenyőben

A recept pedig a következő: Dobj bele minden alapanyagot a serpenyőbe és süsd meg! Na jó, részletes útmutatót is adunk ☺

10 perc alatt előkészülhetünk a sütéshez, miközben látni fogjuk, hogy a vacsorafőzés egésze minimális eszközhasználattal jár, azaz kevés lesz a mosogatni való. Éljen!

Roston sült sertés zöldségekkel

Hozzávalók 3-4 főre:

4 szelet (kb. fél kiló) sertéshús

fél csésze morzsolt feta

3 csésze koktél paradicsom (lehetőleg színes)

2 db, vékonyabb szeletekre vágott cukkini

3 db, vékony szeletekre vágott fokhagymagerezd

1-1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál fűszerkeverék (a keleties ízek kedvelőinek harissa)

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál bors

fél csésze apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a serpenyőt, miközben az aprítási feladatok vége felé közeledünk.

  2. 1 evőkanál olívaolajba keverjük el az ételhez választott ízvilágú fűszerkeveréket, és kenjük be ezzel a keverékkel a hússzeletek mindkét oldalát.

  3. Tegyük bele a serpenyőbe a zöldségeket és a fokhagymát, fűszerezzük sóval borssal, és egy újabb evőkanálnyi olajon pároljuk 5+15 percig.

  4. Miután a zöldségek már 5 perce pirulnak, jöhet a hús sütése is! Ha elég nagy a serpenyőnk, akkor a hússzeleteket igazítsuk el a zöldségek mellett. Ellenkező esetben egy újabb serpenyőre is szükségünk lesz. (Gondoskodjunk idejében ennek felforrósításáról, természetesen egy kevés olajat is használjunk fel ehhez.) A hús kb. negyed óra alatt készül el.

  5. Tálaláskor osszuk el a párolt zöldségeket a hússzeletek mellé, majd kínáljuk az ételt rászórt feta sajttal és friss mentával.

+Tippünk: Amikor kicsit több időnk van a főzésre, kiegészíthetjük a köretet többféle zöldséggel! Remekül passzol az ételhez az apróra vagy vékony szeletekre vágott paprika, a brokkoli és a karfiol is. Minél színesebben készül az étel, annál étvágygerjesztőbb lesz.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.