2017.10.04. 10:00:03 9598 288

Finnországot is lehet köszönteni gyaloglással az októberi világnapon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarországon idén is egy hónapig tart majd a nemzetközi gyalogló világnap, melynek keretében több mint száz eseményre várják a túrázni, gyalogolni vágyókat.

Séta, túra, sport - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Séta, túra, sport

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) által koordinált eseménysorozat keretein belül idén a 100 éve önálló Finnországot is lehet köszönteni. Az MSZSZ és a finn nagykövetség közös akciójában a résztvevőknek 100 kilométert kell teljesíteniük motoros eszköz segítsége nélkül, kizárólag saját erőfeszítésből. A kilométereket egészen október 19-ig lehet gyűjteni.

A világnap 1992-ben indult útjára, Magyarországon pedig 1999 óta rendezik meg.

A szabadidősport szövetség keddi közleményéből kiderül, hogy külön akciót indítottak a nyugdíjasoknak és az iskolásoknak. A szépkorúak a nyugdíjasklubok és az "Életet az éveknek" Országos Szövetsége kezdeményezésére pénteken túrázhatnak együtt, míg az iskolák számára egészen október 13-ig nyitott a nevezés, hogy részt vegyenek az akcióban. Az oktatási intézmények között a három legjobban megtervezett túrát díjazza is a szövetség: 50, 30, illetve 20 ezer forintos sportszer utalványokat lehet nyerni.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...