2015.03.02. 19:08:50 6066 85

Filmek márciusra - moziajánló
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túl vagyunk az Oscar-on, de a 2015-ös év azért tartogat még filmes csemegéket. Márciusban is több szórakoztatónak ígérkező filmet mutatnak be a hazai mozik, köztük az Argo második részét is vagy a Hamupipőke élőszereplős feldolgozását.

Mozi és popcorn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozi és popcorn

Ha lemaradtál a februári filmajánlóról, kattints ide, még megnézheted őket a moziban>>

CSAJKOR / BANDE DE FILLES (MÁRCIUS 5.)

A filmnek csak annyiban van köze Richard Linklater Sráckorához, hogy ez is felnövéstörténet: egy fekete kamaszlányról szól, aki Párizs egyik nem éppen jómódú külvárosában keresi saját magát, és azt, hogy családja és iskolatársai élesen elütő kultúráját hogyan egyeztethetné össze. Mindezt a film nagyon természetesen, megható és vicces pillanatokkal mutatja be, úgy, hogy a zsigereinkben érezzük, mit is jelent kamasznak lenni. És ezt mellesleg ezerszer hatásosabban mutatja be, mint a Sráckor.

ARGO 2 (MÁRCIUS 12.)

Árpa Attila 2004-es Argo című akciókomédiájának van egy lelkes rajongótábora, de kérdés, hogy ezen a kemény magon kívül sokan kíváncsiak lesznek-e Balogh Tibi (Kovács Lajos) és haverjai újabb mókásnak szánt kalandjaira. Az alkotók mindent megtettek, hogy életben tartsák, illetve újra felszítsák a lelkesedést, de a többször elhalasztott bemutató miatt mintha mára erősen megcsappant volna a film iránti érdeklődés.

EN DUVA SATT PA EN GREN OCH FUNDERADE PA TILLVARON (MÁRCIUS 19.)

Roy Anderssonnak negyven év alatt ez mindössze a harmadik nagyjátékfilmje a Dalok a második emeletről és a Te, aki élsz után. Még nincs magyar címe, de nagyjából úgy szól, hogy Egy galamb ült az ágon, és a létezésen elmélkedett. A filmről látatlanban csak annyit tudunk, hogy két házaló ügynök körül bonyolódik, hasonlóan szürreális, mint a Dalok a második emeletről, Andersson szokott vizuális stílusában, nagy, épített díszletekben, fehérre meszelt arcú színészekkel készült, és két magyar operatőr, Borbás István és Pálos Gergely fényképezte.

HAMUPIPŐKE / CINDERELLA (MÁRCIUS 19.)

Kezdenek kissé túlságosan elharapózni a klasszikus mesék élőszereplős adaptációi (a magyar közönség nem is volt különösebben vevő a Vadregény című legutóbbira), de mi azért kíváncsiak vagyunk rá, hogy Kenneth Branagh mit kezd Hamupipőke (Lily James) történetével. Különösen mivel olyan színészek is szerepet vállaltak a filmben, mint Cate Blanchett – ő lesz a gonosz mostoha –, Helena Bonham Carter és Stellan Skarsgard.

CHAPPIE (MÁRCIUS)

Neill Blomkamp két társadalomkritikus beütésű, újszerű sci-fi (District 9, Elysium) után úgy tűnik, most kicsit más hangot üt meg: bár a Chappie szintén sci-fi és a robot főhős és az emberek konfliktusán keresztül szintén mond valamit a közeljövő társadalmáról, de közben mégis meglepően erős benne egy cukiskodó vonal Chappie-vel a gyerek robottal, akit Dev Patel és Yo-Landi Visser tanítgat az emberi dolgokra. Hugh Jackman pedig ezúttal rosszfiú lesz.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...