2022.10.20. 17:25:00 8263 300

Figyelj jobban tested legsérülékenyebb részére, és tegyél a lábkörmökért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van egy része a testünknek, amelyik minden nap rendkívüli igénybevételnek van kitéve. Ez nem más mint, a lábunk. A zárt cipő, a rosszul végzett pedikűr, a padlón vagy a zuhanyzóban található baktériumok pedig különösen a lábkörmeinket teszik ki veszélynek.

Ápolt körmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt körmök

A körömlemez egészsége nem csak a megjelenésünket befolyásolja, de kellemetlen és fájdalmas is lehet, ha elhanyagoljuk. A benőtt köröm és a gombás fertőzések kezelése pedig a legtöbbször csak szakember hozzáértő közbenjárásával lesz eredményes.
A hosszúra hagyott lábkörmök csak szükségtelen megterhelést okoznak a lábujjaknak, ugyancsak deformációt okozva, ha miattuk nyom a cipő. Ráadásul a keletkező mikrorepedések a baktériumok megtelepedését segítik elő. Éppen ezért kb. 3 hetente fordítsunk gondot a pedikűrre.

Amiért nagyon fontos a megfelelő cipő!

Természetesen, legyen minél divatosabb, de a megfelelő forma és a méret kell, hogy elsődleges legyen a cipővásárláskor. A cipő orra és a nagy lábujjunk vége között jó, ha 1,5 cm távolság marad. Ez érvényes a sportcipőn át az utcai cipőkön keresztül egészen a csizmákig minden zárt lábbelire. A másik megszívlelendő tanács, hogy ezekhez a cipőkhöz lehetőleg mindig viseljünk zoknit, hogy a szennyeződések ne kerülhessenek be a lábkörmeink alá.

Mik a pedikűrözés alapvető szabályai?

  1. A szükséges eszközöket minden használat előtt (és után) fertőtleníteni szükséges!
  2. Mindig készítsük elő lábainkat (tengeri sós) meleg áztatással, hogy körmeink kellően megpuhulhassanak. Ilyen módon könnyebb korrigálni a körmök hosszát és alakját is.
  3. Ne feledkezzünk meg a kutikulák gondos kezeléséről sem! Tanuljuk meg a spatula, az olló és az elektromos reszelő szakszerű használatát, ha otthoni pedikűrözésre adnánk a fejünket!
  4. A kutikulákat alkalmanként olajjal is ápolhatjuk, míg a lábfej bőrét speciális puhító és hidratáló krémekkel ajánlott ápolni.

Amennyiben a köröm szokásos szerkezetében és alakjában eltérést tapasztalunk, forduljunk szakemberhez, hogy idejében orvosolni lehessen a problémát!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.