2022.02.17. 17:20:00 8494 263

Fermentált ételt az asztalra! De mi ez pontosan, és miért fontos?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen a jobb emésztést segítjük elő a megfelelő ételek fogyasztásával, amelyek körébe beletartoznak a fermentált ételek is. Az egészségnövelő hatásukat pedig annak köszönhetik, hogy képesek lehetnek növelni a probiotikumok vagy a jótékony bélbaktériumok számát.

Fermentált ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fermentált ételek

A fermentálás egy mostanában divatos kifejezés, de egy másik jelzőt használva ezekre az ételekre, már biztosan ismerősebb lesz a téma: erjesztett ételek.
Az ételek a természetes fermentációja - élesztőgombál és baktériumok - révén emészthetőbbé válnak az emberi szervezet számára, mivel a laktofermentációs folyamat tejsavat hoz létre.
A legjobb, hogy erjeszteni/savanyítani otthon is tudunk, így az egészséges étrend nem jelent majd még nagyobb kihívást a pénztárcánk számára. Cseréld le a pasztőrözött és ecetes ételeket erjesztettre!

Egészséget és emésztést javító fermentált ételek és italok

Savanyú káposzta és kimchi

A magyar és a koreai erjesztett ételben a káposztán kívül még az a közös, hogy koleszterinszintet és inzulinrezisztenciát csökkentő hatásúak szintén lehetnek. A savanyú káposzta antioxidáns tartalma a szem egészségéhez is hozzájárulhat.

Kombucha

Erről a teáról már olvashattál részletesebben. A kombucha segíthet csökkenteni a vércukorszintet és a koleszterint, valamint májvédő hatását is vizsgálják.

Fermentált tejtermékek

A nagyüzemi, silány minőségű tejből készült temékek hiába fermentáltak, nem igazán járulnak hozzá egészségügyi állapotunk javításához. Helyettük megbízható forrásból származó házi tejből készült termékeket válasszunk a sajtokból ugyancsak.
A magas tápanyagtartalmú natúr/probiotikus joghurtról úgy tartják, hogy nem csak a csontok egészségéhez járulhat hozzá, de a testsúlycsökkentésben is segítségünk lehet.
A kefírről bebizonyították, hogy javíthatja a laktóz emésztésének fokát és a csontok egészségét, emellett gyulladáscsökkentő hatása is lehet.

A japán konyha is gazdag ilyen élelmiszerekben, legfőképpen a szójabab alapú fermentált ételeit szokták kiemelni, mint például a miso, a natto és a tempeh.

Forrás: www.healthline.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...