2015.11.12. 20:24:18 11916 245

Férfi nátha – női nátha!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy nő megbetegszik, képes saját magának a gondját viselni. Elmegy az orvoshoz, kiváltja a gyógyszereit és beszedi őket, vesz egy nagy csomag zsebkendőt, főz magának teát, eszik és így tovább. De amikor megbetegszik egy férfi...

Náthás férfi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Náthás férfi

Igazából két véglet van: vagy megpróbál ügyet sem venni például a nátháról, ugyanúgy dolgozik, és semmi esetre sem menne el orvoshoz. A másik esetben - és valljuk be ez a gyakoribb ;) - rögtön itt a világvége, és minden családtagnak tudnia kell, hogy ő rosszul van. Ja, és természetesen babusgatni kell, elkészíteni a teáját, adagolni a gyógyszereit s mérni a lázát. Mert kérem szépen ez FÉRFI NÁTHA.

A webmd.com szakértői megpróbáltak utánajárni, hogy van-e különbség a férfi és a női nátha között. Másként érzékelhetik a férfiak ugyanazokat a tüneteket, mint a nők, akik általában nem hagyják (nem hagyhatják) el magukat?

Nos, a szakirodalomban nem találtak erre vonatkozó feljegyzéseket, de a szakértők nagyjából egyetértenek abban, hogy ugyanazokat a tüneteket a férfiak lehetséges, hogy tényleg másként érzékelik, mivel máshol van a küszöbértékük, mint a nőknek. Erre utal a Glasgow-i Egyetem kutatása, akik 1700 fő részvételével végeztek el egy vizsgálatot, és azt állapították meg, hogy a férfiak egy kicsit túlreagálják a tüneteiket. Ugyanazokat a tüneteket produkálták, de másként jelentették őket.

Mondhatnánk, hogy a fájdalomküszöbük alacsonyabb, mint a nőknek, de nemcsak erről szól a történet. A férfiakra a hétköznapokban elég nagy teher nehezedik és viszonylag ritkán engedhetik el magukat, és ilyenkor egy kicsit kihasználják a helyzetet. De ki haragudna meg ezért rájuk? Ezt a magyarázatot szerintem minden lágyszívű asszony el tudja fogadni. :)

A helyzet komikumát kihasználva egy filmjelenet is készült, ami mindent elmond:

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?