2014.11.06. 11:50:49 7183 29

Fények, ízek, illatok - ezt tartogatja adventre Bécs
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádod a karácsonyt vagy csak egyszerűen hiányzik a karácsonyi hangulat? Esetleg évek óta nem volt igazi ünnepben részed? Akár már november közepén lubickolhatsz a karácsonyi fények, illatok és portékák között a különböző karácsonyi vásárokon. Ezek közül is az egyik legszebb és legfelkapottabb rögtön itt van a szomszédunkban, Bécsben.

Advent a Rathausplatzon, Bécsben | Fotó: Jakub Cejpek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Advent a Rathausplatzon, Bécsben | Fotó: Jakub Cejpek

Az ország több pontjáról is indulnak szervezett járatok és kirándulások az osztrák fővárosba: november 15-től lehet megtekinteni a forralt bortól illatozó karácsonyi vásárokat. Többes számban, ugyanis Bécs több pontján is különböző stílusú és tematikájú vásárokkal találkozhatunk. Érdemes felkerekedni és felfedezni őket egytől egyig! Próbáltuk egy cikkbe belesűríteni a tapasztalatainkat.

Karácsonyi vásárok Bécsben

Bocsássatok meg, de rögtön egy rossz hírrel kell kezdenünk... Jól mutat a plakátokon, a valóságban viszont csalódást okozhat Bécs első számú karácsonyi vására a városháza téren. Élőben sajnos giccsparádénak tűnhet a Rathausplatzon található karácsonyi fényár és kínai bóvlit áruló faházak sokasága. De még mielőtt elmenne a kedved Bécstől, azért akadnak gyönyörű karácsonyi látnivalók is, olyanok, amelyeknek köszönhetően méltán híres az osztrák főváros adventi forgataga.

Ilyen például a Rathaustól nem messze található Maria-Theresien-Platzon felépített karácsonyi falu, ahol kézműves portékákat vásárolhatunk. Ez akkor is kellemes, ha csak nézelődni szeretnénk és sokkal kevesebben vannak itt, mint a Rathaus előtt, így élvezhető a vásár hangulata.

A Museumsquartiernél egy régi kórház található, amely előtt fiatalos karácsonyi pörgés vár téged két curling pályával. A jégkunyhóknak álcázott standokon jópofa bögréket lehet kapni. Itt egy DJ szolgáltatja a zenét és az elengedhetetlen forralt boros, puncsos standok biztosítanak minket a jó hangulatról.

Ezenkívül a Sissi kastély, azaz a Schönbrunni kastély előtt található karácsonyi vásárt is érdemes meglátogatni még sötétedés előtt. Ekkor a kastélykert többi részét is megtekinthetjük, este már nem.

Karácsonyi vásár, Bécs | Fotó: europeantravellingadvisor.wordpress.comKarácsonyi vásár, Bécs | Fotó: europeantravellingadvisor.wordpress.com

Ha megéhezünk, akkor az Am Hof adventi vásáron igazi karácsonyi csemegéket ehetünk, ezen a téren minden a hasunkról szól. Sült kolbász, bécsi virsli, fehér kolbász, mézes kalácsok, forralt bor és más kézműves finomságok is kaphatóak. Ezenkívül természetesen kézzel készített portékákat is árulnak.

A Belvedere-nél található forgatagban egyrészt megnézhetjük a barokk kastélyt, másrészt itt található egy különleges adventi falu is, ahol érdekes régi játékokkal találkozhatunk.

Innen nem messze a Karlsplatzon a szökőkútban állatsimogató és más gyermekcsalogató programok is várnak minket, főként ha gyerkőccel együtt érkezünk.

A legjobbat a végére hagytuk. :) A Mariahilfer straße-ról (Neubaugasse metrómegálló) megközelíthető a Spielberg, ahol nagyon hangulatos kis utcákban szívhatjuk magunkba a karácsony igazi hangulatát. Akár itt is indíthatjuk bécsi kalandozásunkat, s akkor biztosan nem fogunk csalódni.

Ezek csak a karácsonyi látványosságok, amelyekre egy nap egészen biztosan nem elég. Mi többször megpróbáltuk, nem jött össze. :) S ha még Bécs csodálatos, számomra megnyugtató miliőjében is szeretnél részesülni, akkor egyértelmű, hogy akár több napra is érdemes meglátogatni az osztrák fővárost az adventi időszakban.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.