2020.09.22. 16:00:51 11275 282

Feng Shui szivárvány – Aktiválj energiát a megfelelő színekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Feng Shui előnyeit, azaz a térben lévő energia beállítását, az egyik legegyszerűbb módon a színek segítségével aknázhatjuk ki. Hangsúly, egyensúly és harmónia – akárcsak egy művészeti alkotás! Érdemes egy olyan színsémát kiválasztani a következő falfestéskor és lakásátalakításkor, amely mindezek megteremtésére alkalmas.

Feng Shui színes üvegek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Feng Shui színes üvegek

Gondoljunk úgy a helyiségekre, mint egy színátmenetre: A padló a legsötétebb árnyalat, míg a plafon a legvilágosabb. A gazdag sötét föld jelképe támogat és táplál, horgonyt jelent a menny és a Föld között. Ha ezt az elvet követjük, jól fogjuk érezni magunkat az otthonunkban, hiszen leképezzük általa a kinti fizikai (és szellemi) világot.

A színek jelentése a Feng Shui szerint

Fehér – Az áttekinthetőség és a céltudatosság (önbizalom) energiája, amely képes a mentális fókuszálás elősegítésére. A nagy fehér felületek segíthetnek megfontoltan gondolkodni, főként az üzleti életben.

Sárga (arany) – A béke és a boldogságra törekvés energiája. A bájos, mégis energikus szín szimbolizálja életünk stabilitását, és nemcsak a helyiség hangulatát emeli, de az emberi kapcsolatok szintjét is.Ha viszont rendetlenséget érzünk magunk körül, jobb kevesebbet használni belőle.

Narancs – Az öröm és a nyitottság kiteljesedéséhez szükséges energia kapcsolódik ehhez a ragyogó színhez. Használhatjuk a dekorációban akkor is, amikor hiányzik aza bizonyos szikra.

Rózsaszín – Az intimitás színe, amely magában hordozza az érzelmi szálak és a szeretet energiáit. Mivel elég nőies szín, viszonylag nehéz beilleszteni a dekorációba. Ám érdemes használni, amikor a lelket tápláló energiákat szeretnénk aktiválni.

Piros – Az ihlet, a szenvedély és a cselekvés energiáit is lehorgonyozhatjuk vele. Ez a legerősebb Jang szín. A vér és a tűz színe alkalmazható, ha kihűlőben van az a bizonyos láng, de kerülendő a konfliktusban gazdag életszakaszokban.

Lila – A hálához, a tekintélyhez és a bőséghez is kapcsolódó szín. Például már lila íriszek vázába állítása is kifejezheti hálánkat mindazért a gazdaságért, amely már jelen van az életünkben, ami által újabb bőség teremtődik.

Türkiz – A nyugalom szíve, amely képes rögzíteni az alkalmazkodás és az önművelődés (célok, vágyak) energiáját. A kifinomult és elegáns színnel csínján kell bánni a helyiségekben.

Zöld – A növekedés, a gyógyulás és a vitalitás energiáit testesíthetjük meg vele. Az új kezdet színe a bejártnál a jóléthez tehet hozzá, és kifejezheti a szükséges fa-elemet a fürdőszobában. Hiánya céltalanságot okoz, míg túl sok belőle stressz érzetét keltheti.

Kék – Főként a sötétebb árnyalatai jelképezik a tudást. A szín hűvössége mélységet ad minden térben, azonban legyünk körültekintők az alkalmazásakor.

Fekete – A bátorság és az igazság energiájának színe. Ugyanakkor jobb vigyázni vele, mert nagy szimbolikus terhelést jelent. Túl sok fekete könnyen elragadhatja az energiákat és céltalanul sodródóvá tehet minket.

Forrás: openspacesfengshui.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?