2020.09.22. 16:00:51 11408 282

Feng Shui szivárvány – Aktiválj energiát a megfelelő színekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Feng Shui előnyeit, azaz a térben lévő energia beállítását, az egyik legegyszerűbb módon a színek segítségével aknázhatjuk ki. Hangsúly, egyensúly és harmónia – akárcsak egy művészeti alkotás! Érdemes egy olyan színsémát kiválasztani a következő falfestéskor és lakásátalakításkor, amely mindezek megteremtésére alkalmas.

Feng Shui színes üvegek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Feng Shui színes üvegek

Gondoljunk úgy a helyiségekre, mint egy színátmenetre: A padló a legsötétebb árnyalat, míg a plafon a legvilágosabb. A gazdag sötét föld jelképe támogat és táplál, horgonyt jelent a menny és a Föld között. Ha ezt az elvet követjük, jól fogjuk érezni magunkat az otthonunkban, hiszen leképezzük általa a kinti fizikai (és szellemi) világot.

A színek jelentése a Feng Shui szerint

Fehér – Az áttekinthetőség és a céltudatosság (önbizalom) energiája, amely képes a mentális fókuszálás elősegítésére. A nagy fehér felületek segíthetnek megfontoltan gondolkodni, főként az üzleti életben.

Sárga (arany) – A béke és a boldogságra törekvés energiája. A bájos, mégis energikus szín szimbolizálja életünk stabilitását, és nemcsak a helyiség hangulatát emeli, de az emberi kapcsolatok szintjét is.Ha viszont rendetlenséget érzünk magunk körül, jobb kevesebbet használni belőle.

Narancs – Az öröm és a nyitottság kiteljesedéséhez szükséges energia kapcsolódik ehhez a ragyogó színhez. Használhatjuk a dekorációban akkor is, amikor hiányzik aza bizonyos szikra.

Rózsaszín – Az intimitás színe, amely magában hordozza az érzelmi szálak és a szeretet energiáit. Mivel elég nőies szín, viszonylag nehéz beilleszteni a dekorációba. Ám érdemes használni, amikor a lelket tápláló energiákat szeretnénk aktiválni.

Piros – Az ihlet, a szenvedély és a cselekvés energiáit is lehorgonyozhatjuk vele. Ez a legerősebb Jang szín. A vér és a tűz színe alkalmazható, ha kihűlőben van az a bizonyos láng, de kerülendő a konfliktusban gazdag életszakaszokban.

Lila – A hálához, a tekintélyhez és a bőséghez is kapcsolódó szín. Például már lila íriszek vázába állítása is kifejezheti hálánkat mindazért a gazdaságért, amely már jelen van az életünkben, ami által újabb bőség teremtődik.

Türkiz – A nyugalom szíve, amely képes rögzíteni az alkalmazkodás és az önművelődés (célok, vágyak) energiáját. A kifinomult és elegáns színnel csínján kell bánni a helyiségekben.

Zöld – A növekedés, a gyógyulás és a vitalitás energiáit testesíthetjük meg vele. Az új kezdet színe a bejártnál a jóléthez tehet hozzá, és kifejezheti a szükséges fa-elemet a fürdőszobában. Hiánya céltalanságot okoz, míg túl sok belőle stressz érzetét keltheti.

Kék – Főként a sötétebb árnyalatai jelképezik a tudást. A szín hűvössége mélységet ad minden térben, azonban legyünk körültekintők az alkalmazásakor.

Fekete – A bátorság és az igazság energiájának színe. Ugyanakkor jobb vigyázni vele, mert nagy szimbolikus terhelést jelent. Túl sok fekete könnyen elragadhatja az energiákat és céltalanul sodródóvá tehet minket.

Forrás: openspacesfengshui.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?