2023.01.04. 12:15:00 5365 178

Félrement ajándékok, mi legyen veletek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonykor nagyon túlterhelt angyalkák körében sajnos a kívántnál többször előfordul, hogy minden gondos informálódásuk ellenére is, de félremegy egy-egy ajándék… vagy legalábbis a mérete, a színe, esetleg a fazonja nem megfelelő. A karácsonyi angyalok felé természetesen nem illik reklamálni, helyette az alábbiakat tehetjük.

Téves méretű ajándék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téves méretű ajándék

A nagyobb értékű ajándékok esetében szavatossági okokból még elkérhetjük a nyugtát, amivel egy csere esetében sokkal könnyebb dolgunk lesz, mivel a legtöbb üzletben feltétel a nyugta megléte. Blokk hiányába a csomagolás épsége, de minimum a termék újszerű állapota számíthat.

A hibátlan, de megtartani nem kívánt termékek cseréjére vagy az értékének levásárlására eltérő határidőt szabnak meg a különböző üzletek. A pénzvisszafizetés lehetősége a ruházati, a sport-, a játék- és a műszaki boltok többségében adott lehet, míg a drogériák, a fehérnemű-, a bútor- és a könyvesboltok nagy részében nem áll fent ilyesfajta lehetőség.

Mit tehetsz, ha (már) nem cserélhető az ajándékba kapott termék?

Van, hogy kicsit elalszunk a mérethibás vagy csupán ízlésünknek nem megfelelő ajándékok kicserélésekor, és elúszik a lehetőség, de az is lehet, hogy eredendően esélyünk sincs visszakeresni, honnan származik pontosan az ajándékunk. Ilyenkor ne száműzzük a szekrény mélyére, használjuk fel hasznosan!

Ajándékozás és adakozás

Igen, tudom, ajándékot tovább ajándékozni nem igazán illik az etikett szerint, azonban olvasatomban sokkal praktikusabb, ha minden dolog olyan gazdához kerül, aki értékelni tudja azt!
Ha ismersz olyat az ismerősi körödben, aki hasznát venné az általad hasznosítani nem tudott tárgynak, ajándékozd neki. A közelgő név- vagy születésnapok is alkalmat teremthetnek ehhez, de csak úgy valaki barátságát is díjazhatod vele.
Sok olyan dolog van, aminek a szegényebb körülmények között élők életminőségét javítani lehet, vagy csupán apró örömöt is okozhatunk nekik. Ne habozz, vedd fel a kapcsolatot segélyszervezetekkel és ajánld fel a neked nem tetsző ajándékot!

Átalakítás

Az ajándékok egy része egy kis kézügyességgel, vagy a megfelelő szakember segítségével könnyen személyre szabható! A túl nagyból lehet éppen jó, de például egy ruha színe is feldobható batikolással, vagy néhány kristállyal és szegeccsel is feldobhatjuk az egyszerűbb darabokat.

Eladás

Ami az egyiknek haszontalan, az a másiknak kincs! Egy reális árat kitalálva és néhány jó minőségű fotót feltöltve szinte bármit el lehet adni, csak várd ki a tökéletes vevőt! Természetesen ne az ajándékozó orra előtt vidd véghez az adás-vételt, mert könnyen sértődés lehet belőle!

Őszinteséggel a félrement ajándék elkerüléséért

A legelegánsabban akkor jársz el, ha egy adódó alkalommal megemlíted az ajándékozónak, hogy mennyire örülsz a gesztusának, de te általában magad szereted kiválasztani a használati tárgyaidat, vagy másfajta stílust kedvelsz. Így legközelebb remélhetőleg nem fogsz tőle újabb „haszontalan” ajándékot kapni.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...