2020.11.29. 14:45:44 17133 229

Fekete retek szirup – a legjobb házi praktika köhögés ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyanyáink, ükanyáink bevált módszere torokfájás esetén a téli retekből készült szirup. Most, hogy orvoshoz csak nagyon indokolt esetben jutunk el és patikába is csak kifejezetten szükség esetén érdemes mennünk, kimondottan jól fog jönni!

Fekete retek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete retek

Torokfájás, köhögés esetén nem kell mindjárt a torokcukorkáért nyúlni. A fekete retek szirup legalább olyan hatásos, ráadásul teljesen természetesen, könnyen, olcsón előállíthatjuk otthon is. Egy kis ügyeskedés és már búcsú is inthetünk a torokkaparásnak, de nem csak erre jó: epehajtó és az emésztést is javítja!

Október-november folyamán szüretelhető a téli retek, küllemében nagyjából karalábé méretű, kívül fekete színű gumó. Ebben az időszakban bármelyik piacon, de akár szupermarketek polcain is találkozhatunk vele. A fekete retek annyira jó, hogy baktérium- és gombaölő hatása miatt köhögéscsillapító szirupok előállításához is használják. Tegyük mi is ezt, házilag!

**Szükség lesz hozzá: **

  • 1 db fekete retekre
  • 5 evőkanál barna cukorra (lehet kristálycukor is)
  • 3 teáskanál mézre

És néhány konyhai eszközre, úgy, mint kés, kanál, pohár, és hegyes hústű. Első lépésként mossuk meg alaposan a retket, majd vágjuk le a felső részét. Egy kanállal vájjuk ki a belsejének nagyjából kétharmad részét, de hagyjunk körben 1 cm peremet. A megmaradt húsára lefelé készítsünk olyan lyukat a hústűvel, ami teljesen áthalad a gumó alján. Tegyük egy széles szájú pohárba, vagy szűk tálkába, úgy, hogy felborulni ne tudjon később se, majd öntsük bele először a barna cukrot. A maradék helyet töltsük színültig mézzel és fedjük le. Hagyjuk egész éjszakára állni Másnapra készen van a csodatévő torokszirup.

Hol itt a csoda?

A cukor kioldja a retek levét, ami rengeteg A-, C-, E-vitamint, ásványi anyagot, köptető-, és antibakteriális anyagot tartalmaz, majd ezzel együtt lefolyik a pohárba. A méz hasonlóképpen tesz, hozzáadva még a maga jó tulajdonságait is.

Mennyit fogyasszunk?

2 éves kor alatt ne alkalmazzuk, nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek pedig naponta 4 alkalommal 1-1 evőkanálnyi javasolt. Alkalmazhatjuk megelőzésként is, ehhez napi egy evőkanállal érdemes ennünk belőle.

Jól záródó tiszta üvegbe töltve, hűtőben tároljuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...