2017.06.10. 14:26:33 10405 293

„Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál…” – Vagy csak elkövetted ezeket a sminkbakikat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az ember lánya egy ideig nem alussza, piheni ki magát, az bizony a bőrén, szemén is igencsak meglátszik. De sebaj, legyintünk, a belső fáradtságot majd orvosoljuk egy kis kávéval, a külső nyomokat pedig némi korrektorral, egy laza sminkkel. De vigyázat, van, hogy utóbbival csak rontunk a helyzeten!

Alapozók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alapozók

Néha elég ebből vagy abból kevesebb, másból meg egy kicsit több, és máris fáradtabbnak tűnünk, mint sminkelés előtt. Figyeljünk ezekre az apróságokra, és valóban elérhetjük a célunkat az apró kis kenceficékkel: kipihentebbnek tűnünk, akár néhány órácska alvással is.

Találd meg a Neked való árnyalatot!

Fontos, hogy a bőrszínednek megfelelő árnyalatú alapozót, korrektort használd! Ha túl sötétet választasz, sokat ronthat az amúgy is fáradt kinézeteden, ám a túl világossal is vigyázni kell, mert az arcodra kenve elég nevetséges festhetsz benne – mintha maszkot viselnél. A mennyiségre is ügyelj, ne legyen túl kevés, mert akkor szinte nem takar semmit. De túl sok se legyen, mert a felesleges mennyiség könnyen megülhet az apróbb ráncokban, és napközbeni sminkigazítás nélkül elég nevetséges lehet a barázdákban összegyűlt alapozó mennyiség.

Már megint kimaradt a krémezés?

Ne hanyagold a hidratáló krém használatát, mert a bőrödnek, pláne, ha alvás nem jutott neki elég, szüksége van tápanyagokra, vitaminokra, folyadékra. Ezt egy bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel érheted el, ám nem elég megvenni, rendszeresen használni is kell a készítményt.

Rúzs – néha tényleg elég csak egy kicsi

Ha adsz egy kis színt az ajkaidnak, az sokat dobhat a fáradt kinézeteden, frissességet, vidámságot kölcsönözhet az arcodnak. Ám itt is jó lesz odafigyelni a színre! A túl sötét árnyalat még fáradtabbnak mutathat! A mennyiségre is figyelj, a maradékot mindig itasd fel egy zsebkendővel az ajkaidról!

Ne hagyd ki a szempillaspirált!

Ha mást az alapozón, korrektoron kívül nem is teszel az arcodra, a szempillaspirált ne hagyd ki! Egy kis igazítás a pillákon, és máris nagyobbnak tűnnek a szemeid, nyíltabbnak látszik, így kevésbé tűnik fáradtnak a tekinteted.

Csak csínján a vonalakkal!

Ha nem akarod, hogy a szemed kisebbnek látszódjon, mint amekkora valójában, és nem szeretnéd a fáradtságot tetézni, ne húzz túl vastag vonalat a szemceruzáddal, tussal! A vastag keret csak még jobban kiemeli a szem alatti karikákat, és még fáradtabbnak mutatja a tekinteted. Válassz világosabb árnyalatot, ha a szemceruzák között válogatsz, illetve ne ess túlzásba a vonal húzásakor sem!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...