2024.06.02. 15:33:41 5976 211

Falusi olimpiát rendeznek a szentendrei Skanzenben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A párizsi olimpiához kapcsolódva Falusi olimpiát rendeznek június 8-án, szombaton a szentendrei Skanzenben.

Sportol a család Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportol a család Fotó:123rf.hu

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum közleménye szerint a program során különleges népi versengéseken vehetnek részt a látogatók. A Testnevelési Egyetem Rekreáció Tanszéke által összeállított próbák során "falusi olimpikonokat" keres a múzeum, akiknek a díjakat két olimpiai ezüstérmes sportoló, Kökény Beatrix kézilabdázó és Imre Géza párbajtőrvívó adja át.

A hatodik alkalommal megrendezendő Falusi olimpiára olyan diákcsoportok, baráti társaságok, családok jelentkezését várják, akik Családmozgató helyszíneken vagy az olimpiai tízpróbát végrehajtva válhatnak olimpikonná.

A versenyszámokat az ókori olimpiai játékoknak megfelelő népi sport- és ügyességi feladatok elvégzésével teljesíthetik a látogatók: ilyen a szénahordás saroglyán, a petrencés rúd kitartása vagy a liszteszsák cipelése, amelyek a legényavatások próbái voltak a hagyományos paraszti kultúrában.

A családmozgató játékok során a résztvevők először megtudhatják, hogy mi az a saroglya, a lajtorja vagy épp a nyiktámasz, hogy utána nekikezdhessenek a megmérettetésnek. Tízből öt feladat teljesítése után már jár a falusi olimpikon kitűző.

A Testnevelési Egyetem Rekreáció Tanszékének szakemberei és diákjai által összeállított olimpiai tízpróba során stadionfutásban, medicinlabda cipelésében, súlylökésben és még további feladatokban próbálhatják ki magukat a résztvevők.

Az Egészségszigeten a szentendrei Egészségfejlesztési Iroda prevenciós mérésein mérhetik fel egészségi állapotukat a Skanzenbe látogatók, valamint az idősebb korosztály számára ajánlott gyaloglóverseny mellett vezetett relaxáción, testösszetétel- és véroxigénszint-mérésen lehet részt venni.

A Skanzen programjának célja, hogy tudatosítsa az emberekben a testmozgás, a sportolás fontosságát, hogy a kikapcsolódás és rekreáció ezen formája a fiatalok és idősebbek hétköznapjainak részévé váljon.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...