2023.05.10. 09:55:00 6713 258

Fák között az egészségért: Ünnepelj 2 világnapot egy csapásra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

1906. óta minden évben a “Madarak és Fák Napja” kerül megünneplésre ezen a napon. A magyarországi tudományos madárkutatás első képviselője, Herman Ottó volt az, aki felismerte fontosságát a természetre - köztük a szoros kapcsolatban élő fákra és madárfajokra. Azonban ez a nap nem csak róluk szól, hanem minden egyes élőlényről a Földön!

Kalandozás a fák között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kalandozás a fák között

Szánjuk ma egy röpke órát arra, hogy kiszabaduljunk a városiasodás jeleit magán hordozó környezetünkből és csodáljuk meg a tavaszi természetet! Nagyon jót tudunk tenni magunkkal azáltal, ha fákkal övezett helyszínt választunk a kikapcsolódásra, hiszen a fák velünk ellentétes “légzésén” túl úgy is kapcsolódhatunk velük, ha tenyerünket, arcunkat a egy-egy fa törzséhez érintve energiát cserélünk a Föld tüdejének számító növényekkel.
Ha furcsának tartunk megölelni egy fát, akkor ülhetünk a fa tövébe is, de hátunkat vessük neki a törzsnek a kapcsolódás érdekében.

A természetben és a jó levegőn töltött idő nem csupán a kielégítő oxigénellátás révén lesz hasznunkra, de szellemileg is pihentető: Gondoljunk csak arra, hogy a fák levelei között átszűrődő napfény, mennyire jól tud esni lelkileg is, és a fák lombkoronái között élő madarak vidám csicsergése és mennyit javít az általános hangulatunkon!

Ráadásul éppen ezen a napon ünnepli a WHO a 2002-ben létrehozott ünnepnapját, amely a “Mozogj az egészségedért nap” nevet viseli. Ezen a napon ne csak azt ünnepeljük, hogy a Földi növényi és állati életközösség meghatározó részei vagyunk, és a környezetvédelmi szerepünk átgondolása mellett fordítsunk figyelmet saját egészségünkre is.
Az egyre melegedő időjárás szerencsére lehetővé teszi azt, hogy a fázósabb embertársaink is kimozduljanak. A szabad levegőn végzett sport csodálatos egészségügyi eredményeket hozhat, így fogjuk meg a sporttáskánkat és irány a liget!
Jóga, futás, túrázás, kutyasétáltatás? Kedved szerint megteheted bármelyiket a fák között is! Egy a fontos, a sportcipőd és a családod tagjai se maradjanak otthon! A gyerekek biztosan örülni fognak, ha az ünnepnapot kiterjesztve meglátogattok a hétvégén egy erdei kalandparkot. Amennyiben nehéz közös testmozgást találni a különböző életkor és személyiség miatt, akkor egyszerűen csak sétálgassatok. Ehhez például egy (lombkoronával is rendelkező) lombkoronasétány tökéletes keretet fog adni.

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...