2019.01.21. 17:03:14 10319 371

Fájdalomcsillapítás érintéssel? A szerelmeddel menni fog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian tudjuk, milyen sokat jelenthet egy érintés, egy baráti ölelés, egy kézfogás, néha csak egy hátba veregetés. Nemcsak jóleső érzéssel tölthet el minket, hanem határozottan segíthet. Egy kutatás szerint még többet is, mint gondolnánk. Az emberi érintés akár gyógyszer is lehet, például a fájdalomra.

Pár, kézen fogva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pár, kézen fogva

Egy kutatás szerint, ha éppen fájdalmunk van, és valaki – leginkább a párunk - közben szeretetteljesen fogja a kezünket, az csökkenthet a fájdalomérzeten. Szeretet/szerelem-gyógyszernek is nevezik. Hogyan is működik?

A kutatás összefoglalásáról a brightside.me oldalon olvastunk.

A német pszichológus Kurt Goldstein az emberi érintés erejét vizsgálta, és a lánya születésekor a feleségével is „kísérletezett”, amikor felfedezte, hogy a szerelemnek számtalan pozitív hatása is lehet. Később, több mint 20 páron tesztelték az elképzelését laboratóriumi körülmények között egy éven keresztül. De mit is tapasztalt?

Azt figyelték meg a kutatások alatt, hogy elegendő egymás közelében lenniük a pároknak, és az agyhullámok szinkronizációba kezdenek, és ez csak növekedett, amikor egymás kezét is megfoghatták. Az agyi hullámok mérésével azt is megfigyelték, hogy a fájdalom hatására megszűnt a szinkronizáció, de ha megfogták egymás kezét, megérinthették egymást, akkor visszatért ez a fajta egymásra hangolódás, ami segített a vajúdó nők fájdalomérzetének enyhítésében is.

Nos, ez megér egy tesztet, nem? Legközelebb, ha fáj valamid -nem kell, hogy szülni készülj :)-, kérd meg a partnered, hogy figyeljen rád egy kicsit, telepedjen melléd, forduljon hozzád szeretettel és fogja meg a kezed. Először a légzésetek fog egymásra hangolódni, majd a szívritmus, legvégül az agyi hullámok. Lehet, hogy nem fogod észrevenni, de bekövetkezik, végeredményként pedig csökkenhet a fájdalmad.

Forrás: brightside.me/inspiration-psychology/science-found-that-holding-hands-with-your-partner-could-ease-p

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...