2023.03.11. 11:52:30 5649 261

Ezzel az 5 trükkel hangolódj pozitívra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mentális állapotunk jelzi mennyire vagyunk képesek pozitívan hozzáállni az élethez és a mindennapi eseményekhez, melyek körülvesznek bennünket. Az agyunk olyan furcsa szerkezet, amellyel befolyásolhatjuk a hangulatunkat akkor is, ha bal lábbal ébredtünk. Szinte úgy működik, mintha egy kapcsolóval fel- és le kattintanánk a "hangulat lámpánkat". Ha ezt az apró "kapcsolót" jól állítjuk be, egész egyszerűen a jót fogjuk észrevenni és értékelni minden helyzetben.

Nevetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nevetés

Ne a problémát, hanem a megoldást lásd! Sok tényező mellett a motivációnk erősen befolyásolja azt, hogy elérjük-e a céljainkat, vagy sem. Természetes, ha nem vagyunk eléggé motiváltak, akkor nem nagy eséllyel érünk el jó eredményt. Azonban nem érdemes túllőni a célon. Ha feszülten akarjuk a sikert és minden erőnkkel rágörcsölünk, azzal csökkenthetjük a teljesítményünket. Például egy futóversenyen elért eredmény is nagyban függ attól, mennyire más motivál bennünket. A kényszer, mondjuk egy nagyon magas fődíj esélye hajt, vagy az élvezet, hogy futhatunk és ettől jól érezzük magunkat. A stressz és a nyomás jelentősen nehezíti a cél elérését. Lazíts és ne akarj mindenáron nyerni! Fuss és élvez!

Lelkesedni nem is olyan nehéz. Amikor reggel felébredünk és például szakad az eső kint nem igazán nézünk pozitívan az eseményre. Ilyenkor valószínűleg még az ágyból sincs kedvünk kikecmeregni. Arra se bírjuk rávenni magunkat, hogy az orrunkat kidugjuk a takaró alól. Na ilyenkor legyen erős az ember, igaz? Hogyan lehet egy ilyen szörnyű napon mégis lelkesnek lenni? Készüljünk fel az ilyen napokra. Egyszer üljünk le és gondoljuk végig mi az, ami egy ilyen rémes napon mégis képes lenne változtatni a negatív hangulatunkon. Szerezzünk be mondjuk egy vidám, színes, mintás esernyőt, gumicsizmát vagy esőkabátot.

Olyat, ami nagyon tetszik, netalán a gyerekkorunkat idézi. Készítsünk elő ezekre a napokra külön kávét és teát, amit csak ebben az esetben készítünk el reggel, mert ezzel képesek leszünk feldobni magunkat. Rejtsünk el saját magunk elől amolyan vészhelyzeti finomságokat, ezeket pedig csak ekkor vegyük elő és élvezzük ki. Higgyük el, ha az agyunk felkészül erre a pozitív élményre, tudat alatt már szinte azt fogjuk várni végre mikor szakad az eső, hogy élvezhessük ezeket a napokat is.

Mozogj sokat! Bármit, de mozdulj meg! A tespedés és a mozgáshiány rendkívül nyomasztó és negatív hatással van a szervezetünkre és a hangulatunkra. Itt nem feltétlenül a maratoni futásra gondolok, vagy a minden nap fitness teremben izzadásra. Pont elég, ha napi két buszmegállónyit sétálunk, vagy lift helyett a lépcsőt használjuk. Illetve rendkívül jót tesz, testnek és léleknek egyaránt a jóga. Ha már hosszabb sétára indulunk az még jobb hatással lehet a lelkivilágunkra, különösen egy kis zenehallgatással, vagy olvasgatással egybekötve egy parkban. Jön a tavasz, szóval éljünk a lehetőséggel és használjuk ki. A kevesebb néha több. Az agy rendkívül érdekes módon reagál a különböző helyzetekre. Néha elég, ha egy picit "lódítunk" neki és máris sokkal jobban érezzük magunkat. Szóval ne legyünk telhetetlenek. Egyszerűen kapjuk fel azt a "rózsaszín szemüveget" és lássuk minden apróságban a jót.

Ha virágot kapunk ne azon sopánkodjunk, hogy miért nem egy egész csokor. Ha nem tudunk elmenni vacsorázni, mert épp nem állunk olyan jól anyagilag, akkor üljünk be egy kellemes kis cukrászdába és igyunk meg egy finom kávét. Ha nincs időnk szépségszalonba menni, akkor vegyünk egy új rúzst, vagy kozmetikumot. Ha nem tudunk elmenni egy wellness hétvégére, akkor egy órára rendezzük be a fürdőszobát és élvezzük gyertyák között a habos, forró fürdőt a kádban.

Végül: mosolyogj! Vicces, de ez a trükk a legegyszerűbb módszere annak, hogy jól érezd magadat. Tudom banálisnak hangzik, de abszolút működik. Hogyan tedd? Például nézz a tükörbe és grimaszolj. Legtöbb esetben már ez a kis apróság mosolyra fog deríteni. Gondolj arra, akit szeretsz, ez mindig beválik. Szagolj meg egy szép virágot, szinte automatikusan mosolyra húzódik ettől a szád. Kapj be egy kis kocka étcsokit. Nincs az a pocsék nap, amin egy kocka csoki ne lenne képes változtatni. Biztos, hogy elmosolyodsz, míg csukott szemmel élvezed az ízét a szádban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...