2017.04.30. 14:26:38 11711 292

Ezt tedd, hogy ne rágd! – Tippek körömrágás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem szép szokás, mert sem az egészségünknek, sem a szépségünknek nem tesz jót. A körömrágásról azt mondja, aki rabja ennek a szenvedélynek, hogy a szükséges rossz. Szükséges, mert valahogy le kell vezetni a feszültséget, rossz, mert hát mi jó van abban, ha az ember lánya tövig rágott körmökkel éli a napjait?

Ápolt körmök | Forrás: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt körmök | Forrás: pixabay.com

(Jó)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ne-ragodj-rajta-ezert-is-szokj-le-a-koromragasrol] az nem sok. De nincs minden veszve, tehetünk ellene, hogy minél előbb magunk mögött hagyjuk ezt a rossz szokást!

Ápold!

Nálad a körömápolás annyiból áll, hogy gyorsan lenyisszantod a körmeidet, már ha van mit? Akkor gyorsan vezess be hétvégenként, vagy valamelyik estére egy körömápoló órácskát, vagy több órácskát! Ha foglalkozol a körmeiddel, ápolgatod, szépítgeted, egyszóval dolgozol vele, talán nem lesz szíved elcsúfítani őket „rágcsálással”.

Színezd!

Ha kimanikűrözted magad, fesd színesre a körmeid! Egy dögös piros passzol minden ruhához, minden stílushoz és a rövid körmökön is jól mutat. Ha szép színűre van pingálva a körmöd, nem lesz kedved belerágcsálni ebbe a szép alkotásba.

Keserítsd meg!

Kaphatóak olyan körömlakkok is, amelyek íze nem túl kellemes. Ha ezt a keserű ízt érzed a szádban, miközben a körmeidet csócsálod, legközelebb majd kétszer is meggondolod, rákapsz-e a körmeidre!

Ne unatkozz!

Sokan azért rágcsálják a körmüket, mert egyszerűen unatkoznak. Ha várakozás alatt, vagy hasonló szituációban elkapna az unalom, keress valami kevésbé „körömkárosító” módszert. Mondjuk, olvass, hallgass zenét, végső esetben babráld a telefonodat.

Vidd magaddal!

Ha út közben éri sérülés a körmünket, bereped, beszakad, hajlamosak vagyunk a fogunkkal megoldani a problémát és „letépni” a sérült körömdarabot. Nagyon helytelen megoldás! Inkább hordj magaddal egy apró csipeszt, ollót, körömreszelőt, amivel azonnal orvosolhatod a problémát!

Ne stresszelj!

A legtöbben akkor nyúlnak a körmük után, ha valamilyen stresszes szituációba keverednek, ami valljuk be, nem nehéz. A munkahelyen, az iskolában, de még otthon is folyamatosan stressz ér minket, és szinte soha, de legalábbis nem mindig tombolhatunk ilyenkor, hogy levezessük a feszültséget. Hát marad a körmünk, hiszen az úgyis mindig kéznél van… De mégis, igyekezz ehelyett valami teljesen mással levezetni a feszültséget. Rágózz, igyál meg egy pohár vizet, teát, vagy csak kapcsolj ki pár percre!

Elő a művel!

Ha semmi nem segít, egyszerűen nem bírod megállni, hogy ne csócsáld meg a körmeid, térj át a műkörömre. Ezzel leszoktathatod magad a rossz szokásról és a saját körmödnek is lesz lehetősége megerősödni. Mire megunod a műkörmöd, már réges-régen elhagytad a körömrágást, körmeid pedig újra régi fényükben tündökölnek majd!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?

Amikor az egyedüllét nem társas magány! – Szabadság a párkapcsolatban

Az egyedüllét fontossága egy párkapcsolatban gyakran alulértékelt, pedig alapvető szerepet játszik mindkét fél személyes boldogságában és a kapcsolat egészséges működésében. Az egyedül töltött idő lehetőséget ad az önreflexióra, a személyes érdeklődési körök felfedezésére és a saját érzelmek feldolgozására.