2015.12.05. 08:44:06 14685 322

Ezt tedd, hogy a tea ne csak egy bögre forró ital legyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Forró víz, filter, néhány perc, citrom, cukor, esetleg méz, kinek-kinek egy kis tej és már hörpölhetjük is a finom, meleg italt. Vannak, akik a gyümölcsös teákat, esetleg az évszaknak megfelelő ízkombinációkat szeretik, míg mások a feketére esküsznek. Léteznek, akik csak „magában”, ízesítés nélkül isszák, míg mások egy kis alkohollal teszik még kellemesebbé.

Teázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teázás

Ám előfordulhat, a napi bögre forró teánkat egy idő után rutinszerűen készítjük el, nem figyelve apró, ám annál jelentősebb dolgokra.

A lényeg a részletekben rejlik

A filter tökéletes választás volt, annyit ázott, amennyi a nagykönyvben, vagyis a dobozon is meg van írva. Az ízesítésnél is odafigyeltél, hogy mindenből pont annyi kerüljön a teáscsészédbe, amennyi szükséges. De valami mégsem az igazi…? Nem is hinnéd, milyen apróságon múlik a napi forró nedűd sikere!

Legjobb a friss

Mint már olyan sokszor, most is a víz az úr. Mindig figyelj arra, hogy a csapból frissen „préselt” víz legyen a teád alapja, melybe felforralás után azonnal kerüljön bele a filter. Ne hagyd állni, „megposhadni” a vizet, mert ez is kihathat a tea ízére.

Nem szabad túlzásokba esni!

Rövid ideig forralni a teának szánt vizet kötelező, hiszen az apró mikroorganizmusok, amik a teában elbújhatnak, ilyenkor elpusztulnak. Ám túlforralni nem szabad, hiszen azzal csak ártunk, a tea ízén nem javítunk.

Egy apró trükk

Ha tökéletes szálas teát szeretnél, válaszd a 2 kannás eljárást. Ilyenkor önts rá a teára a vizet az első csészébe, vagy edénybe, majd mehet át a következőbe, egy szűrőn átszűrve.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.