2014.05.30. 17:00:00 9002 22

Ezt szerettük a májusban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik legszebb tavaszi hónapnak tartják sokan, hiszen ilyenkor borulnak virágba a fák és a kertünk is ekkor nyújthatja a legszebb látványt. Igaz, az idei májust záporok, zivatarok, sőt nem ritkán durva viharok kísérték… A hónap utolsó hétvégéjét még kihasználhatjuk: körülbelül 20 fok lesz, az esőfelhők elvonulnak. Hál' Isten azért akad egy-két dolog, amit ebben a májusban is szerethettünk!

Szivárvány és repce mezők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szivárvány és repce mezők

Szivárványok

A kiszámíthatatlan időjárásnak volt azért egy kellemes hozadéka is, rengeteg szivárványt láthattunk!

Bodzaillatú levegő

Bár a bodza hamarosan elvirágzik, azért még mindig érdemes jó nagyokat szippantani a levegőbe, ha a város vagy a falu határában járunk. A bodza édes-fanyar illata kellemes érzésekkel tölti el az embert. Bodzás finomságokról itt olvashatsz.

Pipacs- és repce mezők

Pipacs mezőPipacs mező
Ezt valószínűleg az autóból mustrálhatjuk csak legtöbben, de egy-egy kerékpáros kirándulás alkalmával is remek látvány tárulhat elénk, ahogy a vadvirágos rétek és a repce mezők felváltva követik egymást. Bonbon a szemnek!

Eper

Most érik sokak kedvenc gyümölcse, az eper, ami bizony frissen a legjobb. No, és később lekvárként vagy dzsemként, de ahhoz előbb be kell beszereznünk. Ne hagyjuk ki a friss szállítmányt a zöldségesnél, pár hétig még egészen biztosan eperszezon van. Készítsünk sok epres finomságot vagy együk csak úgy, magában! :) Limonádéba is beleszeletelhetjük, nagyon finom lesz az összhatás.

Kirándulás a szabadban

Kora tavasszal még túlságosan hideg van, a nyári hónapokban pedig meleg, a május tehát ideális a rövidebb vagy hosszabb túrákhoz, kirándulásokhoz. Sétálj egyet te is a szabadban a hétvégén!

Íme, egy lista Magyarország kedvelt kirándulóhelyeiről, ahol rövid sétát tehetsz:

Megyer-hegyi Tengerszem | Fotó: ittvoltam.huMegyer-hegyi Tengerszem | Fotó: ittvoltam.hu
  • Megyer-hegyi tengerszem, Sárospatak közelében
  • Ősmaradványok Ipolytarnócon
  • Szalajka völgy, Szilvásvárad
  • Vöröskő-forrás, Felsőtárkány
  • Jeli Arborétum, Kám
  • Kőtenger, Szentbékkálla
  • Kamalduli remeteség, Majk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.