2014.05.30. 17:00:00 8997 21

Ezt szerettük a májusban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik legszebb tavaszi hónapnak tartják sokan, hiszen ilyenkor borulnak virágba a fák és a kertünk is ekkor nyújthatja a legszebb látványt. Igaz, az idei májust záporok, zivatarok, sőt nem ritkán durva viharok kísérték… A hónap utolsó hétvégéjét még kihasználhatjuk: körülbelül 20 fok lesz, az esőfelhők elvonulnak. Hál' Isten azért akad egy-két dolog, amit ebben a májusban is szerethettünk!

Szivárvány és repce mezők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szivárvány és repce mezők

Szivárványok

A kiszámíthatatlan időjárásnak volt azért egy kellemes hozadéka is, rengeteg szivárványt láthattunk!

Bodzaillatú levegő

Bár a bodza hamarosan elvirágzik, azért még mindig érdemes jó nagyokat szippantani a levegőbe, ha a város vagy a falu határában járunk. A bodza édes-fanyar illata kellemes érzésekkel tölti el az embert. Bodzás finomságokról itt olvashatsz.

Pipacs- és repce mezők

Pipacs mezőPipacs mező
Ezt valószínűleg az autóból mustrálhatjuk csak legtöbben, de egy-egy kerékpáros kirándulás alkalmával is remek látvány tárulhat elénk, ahogy a vadvirágos rétek és a repce mezők felváltva követik egymást. Bonbon a szemnek!

Eper

Most érik sokak kedvenc gyümölcse, az eper, ami bizony frissen a legjobb. No, és később lekvárként vagy dzsemként, de ahhoz előbb be kell beszereznünk. Ne hagyjuk ki a friss szállítmányt a zöldségesnél, pár hétig még egészen biztosan eperszezon van. Készítsünk sok epres finomságot vagy együk csak úgy, magában! :) Limonádéba is beleszeletelhetjük, nagyon finom lesz az összhatás.

Kirándulás a szabadban

Kora tavasszal még túlságosan hideg van, a nyári hónapokban pedig meleg, a május tehát ideális a rövidebb vagy hosszabb túrákhoz, kirándulásokhoz. Sétálj egyet te is a szabadban a hétvégén!

Íme, egy lista Magyarország kedvelt kirándulóhelyeiről, ahol rövid sétát tehetsz:

Megyer-hegyi Tengerszem | Fotó: ittvoltam.huMegyer-hegyi Tengerszem | Fotó: ittvoltam.hu
  • Megyer-hegyi tengerszem, Sárospatak közelében
  • Ősmaradványok Ipolytarnócon
  • Szalajka völgy, Szilvásvárad
  • Vöröskő-forrás, Felsőtárkány
  • Jeli Arborétum, Kám
  • Kőtenger, Szentbékkálla
  • Kamalduli remeteség, Majk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?