2020.12.15. 16:59:53 10496 239

Ezért tegyél ecetet a sütőbe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak a gasztronómiában használhatod fel ezt az igen sokoldalú csodaszert. Az ecet ma már nagyon népszerű háztartási szer, amivel könnyedén tisztán tarthatod az otthonod.

Elektromos sütő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elektromos sütő

Az ecet azonfelül, hogy olcsó, változatosan felhasználható általános tisztításra. Tökéletes fertőtlenítő és kiváló baktérium, gombaölő tulajdonságát is sokan ismerik. A remek szagtalanító hírében álló ecetet bátran használhatjuk a sütőnk tisztítására is. Havonta egyszer érdemes az alábbi műveletet elvégezni és garantált az ápolt eredmény.

Mire lesz szükséged?

  • 1 pár gumikesztyűre
  • 1 nedves rongyra
  • 1 tűzálló tálra
  • ecetre
  • Háztartási szódabikarbónára
  • 1 száraz rongyra
  • vízre

Első lépés az előtisztítás

A sütőd minden esetben kapcsold ki. Vedd fel a gumikesztyűt és a nedves ronggyal töröld át és szedd ki a könnyen elmozdítható szennyeződéseket. A sütőrácsokat is alaposan töröld át, majd helyezd vissza a sütőbe.

Második lépés a fellazítás

A kiválasztott hőálló edénybe forralj fel vizet és tegyél bele egy bögre ecetet (lehet 10 vagy 20 %-os). Az edényt tedd be a sütőbe és kapcsold a hőfokot 180 fokra. A sütőajtót legalább két óráig ki se nyisd, ezalatt az idő alatt a forró gőz fellazítja a makacs szennyeződéseket a sütő belsejében.

Harmadik lépés a tisztítás

A szódabikarbónát keverd össze vízzel, pont annyi vizet adjál hozzá, amitől egy kellemes masszát kapsz. Ezzel a pasztával kend be a sütő belsejét és a sütőrácsokat se hagyd ki. Látni fogod milyen szépen távolodik el minden erőfeszítés nélkül a mocsok. Végezetül pedig nedves ronggyal majd száraz ronggyal töröld szárazra a felületet.

Érdemes tudni!

Annak ellenére, hogy a konyhai ecet az ecetsav hígított változata és természetes szer, érdemes betartani a használatával néhány szabályt. Ugyanis, bár egy gyenge savról beszélünk, a használata korántsem veszélytelen. Az ecet szúrós szaga és maró hatású gőzei ingerelheti az orrot, tüdőt, szemet és a nyálkahártyákat. Éppen ezért figyelj a belégzésére, ha sokat lélegzel belőle köhögés, torokfájás és szédülés is felléphet. Ha pedig a bőröddel érintkezik huzamosabb ideig, akkor felmaródást és hólyagok kialakulását is eredményezheti.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.