2020.12.15. 16:59:53 12228 246

Ezért tegyél ecetet a sütőbe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak a gasztronómiában használhatod fel ezt az igen sokoldalú csodaszert. Az ecet ma már nagyon népszerű háztartási szer, amivel könnyedén tisztán tarthatod az otthonod.

Elektromos sütő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elektromos sütő

Az ecet azonfelül, hogy olcsó, változatosan felhasználható általános tisztításra. Tökéletes fertőtlenítő és kiváló baktérium, gombaölő tulajdonságát is sokan ismerik. A remek szagtalanító hírében álló ecetet bátran használhatjuk a sütőnk tisztítására is. Havonta egyszer érdemes az alábbi műveletet elvégezni és garantált az ápolt eredmény.

Mire lesz szükséged?

  • 1 pár gumikesztyűre
  • 1 nedves rongyra
  • 1 tűzálló tálra
  • ecetre
  • Háztartási szódabikarbónára
  • 1 száraz rongyra
  • vízre

Első lépés az előtisztítás

A sütőd minden esetben kapcsold ki. Vedd fel a gumikesztyűt és a nedves ronggyal töröld át és szedd ki a könnyen elmozdítható szennyeződéseket. A sütőrácsokat is alaposan töröld át, majd helyezd vissza a sütőbe.

Második lépés a fellazítás

A kiválasztott hőálló edénybe forralj fel vizet és tegyél bele egy bögre ecetet (lehet 10 vagy 20 %-os). Az edényt tedd be a sütőbe és kapcsold a hőfokot 180 fokra. A sütőajtót legalább két óráig ki se nyisd, ezalatt az idő alatt a forró gőz fellazítja a makacs szennyeződéseket a sütő belsejében.

Harmadik lépés a tisztítás

A szódabikarbónát keverd össze vízzel, pont annyi vizet adjál hozzá, amitől egy kellemes masszát kapsz. Ezzel a pasztával kend be a sütő belsejét és a sütőrácsokat se hagyd ki. Látni fogod milyen szépen távolodik el minden erőfeszítés nélkül a mocsok. Végezetül pedig nedves ronggyal majd száraz ronggyal töröld szárazra a felületet.

Érdemes tudni!

Annak ellenére, hogy a konyhai ecet az ecetsav hígított változata és természetes szer, érdemes betartani a használatával néhány szabályt. Ugyanis, bár egy gyenge savról beszélünk, a használata korántsem veszélytelen. Az ecet szúrós szaga és maró hatású gőzei ingerelheti az orrot, tüdőt, szemet és a nyálkahártyákat. Éppen ezért figyelj a belégzésére, ha sokat lélegzel belőle köhögés, torokfájás és szédülés is felléphet. Ha pedig a bőröddel érintkezik huzamosabb ideig, akkor felmaródást és hólyagok kialakulását is eredményezheti.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.