2022.11.01. 17:25:00 6981 270

Ezért tartsd meg a vegán világnapot húsfogyasztóként is - Receptünk is van hozzá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az lehet, hogy a veganizmus egyfajta divatos diétának indult, de sokak számára valódi életstílussá alakult. A mai napon ennek az étrendnek az előnyeit próbálják a világ húsfogyasztó része előtt felfedni. Az állati eredetű hozzávalókat ráadásul egyre egyszerűbb növényire váltani a receptekben is.

Olaszos tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olaszos tészta

A Vegán Társaság 1944-ben alakult meg, ami meglepő lehet mindazok számára, akik csak az elmúlt évtizedben hallottak erről a mozgalomról. A világnapot a társaság 50. születésnapja óta minden évben november 1. óta tartják meg.
A növényi alapú alternatívák hetente többször is lehetőséget adnak arra, hogy a zsíros és nehéz ételektől terhelt emésztőrendszerünket kicsit tehermentesítsük.

Vegán bolognai tészta

Hozzávalók:

3 ek. olívaolaj
1 hagyma, apróra vágva
só és bors
225 gr aprítóban felaprított gomba
2 nagy gerezd, finomra vágott fokhagyma
fél tk. őrölt pirospaprika
3 ek. paradicsom szósz
fél csésze száraz fehér bor
1 csésze vörös lencse
400 gr zúzott paradicsom konzerv
1 ek. húsleves alap
450 gr pappardelle vagy egyéb olasz tészta
Apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és fűszerezzük meg sóval és borssal. Ezután lefedve, alkalmanként megkeverve főzzük 4 percig. Emeljünk a lángon, és adjuk hozzá a felaprított gombát, ami időnként megkeverve pároljuk 8-10 percig.

Ezután begyük vissza a hőt kisebb lángra, és keverjük hozzá a fokhagymát, amit 1 perc alatt belefőzhetünk. Keverjük hozzá a paradicsompürét, és kevergetve főzzük 2 percig. Ezután jöhet bele a bor, majd keverjük hozzá a szószhoz a lencsét, a paradicsom darabokat, végül öntsünk hozzá 2 csésze vizet és a húsleves alapot. Forraljuk fel az egészet, majd főzzük addig amíg a lencse is megpuhul.

Ezalatt a fél óra alatt ugyancsak főzzük meg a tésztát a csomagolási utasítás szerint. Tálaljuk a tányérokra az egy nagy kanál és egy villa segítségével feltekert tésztahalmokat, merjünk a tetejére egy-egy nagyobb kanál szószt, díszítésként pedig ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...