2020.12.24. 12:04:27 12049 258

Ezért fogyassz ritkán szénsavas üdítőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szénsavas üdítők manapság a reneszánszukat élik, pedig érdemes odafigyelni a fogyasztására, mert több betegség felelőse is lehet ez a sokaknak oly kedvelt ital.

Szénsavas üdítő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénsavas üdítő

Teljesen mindegy, hogy az a szénsavas ital, amit fogyasztunk cukros vagy cukormentes, minden verzióban rombolhatják az egészségünket. Természetesen, ha mértékkel fogyasztjuk, nem okozhatnak komoly problémát, de talán az lenne a legjobb, ha teljesen elfelejtenénk ezeket az üdítőket.

Egy átlagos palack szénsavas üdítő 9 kanál cukrot és kb., 150 kalóriát tartalmaz. Ezeket a termékeket a napi szintű fogyasztása okán nagyban felelőssé teszik az elhízásért, a szívbetegségek kialakulásáért, a zsírmájért és a vesekő kialakulásáért. Vajon mi történik a szervezetünkkel, ha mértékkel fogyasztjuk őket?

Kutatási eredmények

A Harward kutatók közel két évig vizsgálták, elemezték, hogy milyen hatást gyakorol a súlyra és a derékbőségre a szénsavas üdítőital fogyasztása. 11 218 mexikói nő vett részt a kísérletben, akiket csoportokra osztottak. Az egyik csoport hetente egy doboz szénsavas üdítőt ivott meg, az ő esetükben nem történt súlygyarapodás, hasonlóan azokhoz, akik egyáltalán nem ittak az italból. A másik csoportnak fokozatosan emelték az adagot, a heti egy dobozos csoporthoz képest ők 0,25 kg-ot híztak a kísérlet alatt. A kutatók azt is megfigyelték, akik napi szinten fogyasztottak ebből a cukros üdítőből 0,82 kg súlynövekedést eredményezett.

Mit tesz a szervezetünkkel?

A súlygyarapodáson túl egyéb kockázatai is lehetnek a rendszeres szénsavas üdítő fogyasztásának. Szinte azonnal inzulinemelkedést okoznak, ami amilyen gyors energiatöbbletet jelent, olyan gyorsan esik vissza ez az energiaszint és ennek következményeként ránk tör a farkaséhség vagy az álmosság. A baj az, hogy az étvágyunk befolyásán túl a koncentrációnkat és a stressz-szintünket is érinti, nem pozitív irányban.

Hatással van még:

  • a fogaink állapotára
  • a lányok korai pubertására
  • a mellrák kialakulásának kockázatát is növelheti

Joggal gondolhatjuk azt, hogy talán érdemes teljes mértékben száműzni az életünkből a szénsavas üdítő italok fogyasztását. Azért, azt a harwardi kutatók is elmondják, időnként egy-két pohár még nem okoz komoly problémákat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Öregedni jó! – 3+1 ok, amiért ne keseregj, ha egyre több a gyertya a tortádon!

Az öregedés természetes folyamat, amely minden ember életében bekövetkezik, és bár sokan félnek tőle, valójában számos előnyt is tartogat. Az idő múlásával szerzett tapasztalatok és bölcsesség hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, miközben egészségünk megőrzése érdekében is egyre tudatosabbá válunk.

Romantikus könyvajánlók olvasós-lazulós hétvégékre

Az Időkép.hu előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az eddig tapasztalt csúcshőmérsékletek feljebb kúsznak; ami miatt sokan arra érezhetnek késztetést, hogy árnyékos, hűvös helyre húzódva, a kezükben egy frissítő itallal és egy remek könyvvel töltsék a hétvégét. Amennyiben te is ezt tervezed, úgy akár az alábbi romantikus könyvajánlatok közül is kiválaszthatod a számodra szimpatikusnak tűnő olvasmányt.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.