2020.12.24. 12:04:27 11974 258

Ezért fogyassz ritkán szénsavas üdítőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szénsavas üdítők manapság a reneszánszukat élik, pedig érdemes odafigyelni a fogyasztására, mert több betegség felelőse is lehet ez a sokaknak oly kedvelt ital.

Szénsavas üdítő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénsavas üdítő

Teljesen mindegy, hogy az a szénsavas ital, amit fogyasztunk cukros vagy cukormentes, minden verzióban rombolhatják az egészségünket. Természetesen, ha mértékkel fogyasztjuk, nem okozhatnak komoly problémát, de talán az lenne a legjobb, ha teljesen elfelejtenénk ezeket az üdítőket.

Egy átlagos palack szénsavas üdítő 9 kanál cukrot és kb., 150 kalóriát tartalmaz. Ezeket a termékeket a napi szintű fogyasztása okán nagyban felelőssé teszik az elhízásért, a szívbetegségek kialakulásáért, a zsírmájért és a vesekő kialakulásáért. Vajon mi történik a szervezetünkkel, ha mértékkel fogyasztjuk őket?

Kutatási eredmények

A Harward kutatók közel két évig vizsgálták, elemezték, hogy milyen hatást gyakorol a súlyra és a derékbőségre a szénsavas üdítőital fogyasztása. 11 218 mexikói nő vett részt a kísérletben, akiket csoportokra osztottak. Az egyik csoport hetente egy doboz szénsavas üdítőt ivott meg, az ő esetükben nem történt súlygyarapodás, hasonlóan azokhoz, akik egyáltalán nem ittak az italból. A másik csoportnak fokozatosan emelték az adagot, a heti egy dobozos csoporthoz képest ők 0,25 kg-ot híztak a kísérlet alatt. A kutatók azt is megfigyelték, akik napi szinten fogyasztottak ebből a cukros üdítőből 0,82 kg súlynövekedést eredményezett.

Mit tesz a szervezetünkkel?

A súlygyarapodáson túl egyéb kockázatai is lehetnek a rendszeres szénsavas üdítő fogyasztásának. Szinte azonnal inzulinemelkedést okoznak, ami amilyen gyors energiatöbbletet jelent, olyan gyorsan esik vissza ez az energiaszint és ennek következményeként ránk tör a farkaséhség vagy az álmosság. A baj az, hogy az étvágyunk befolyásán túl a koncentrációnkat és a stressz-szintünket is érinti, nem pozitív irányban.

Hatással van még:

  • a fogaink állapotára
  • a lányok korai pubertására
  • a mellrák kialakulásának kockázatát is növelheti

Joggal gondolhatjuk azt, hogy talán érdemes teljes mértékben száműzni az életünkből a szénsavas üdítő italok fogyasztását. Azért, azt a harwardi kutatók is elmondják, időnként egy-két pohár még nem okoz komoly problémákat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...