2022.12.18. 15:37:00 8192 288

Ezért ébredsz fel az éjszaka közepén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon kellemetlen tud lenni, ha gyakran ébredünk fel az éjszaka közepén. Nem tudjuk magunkat megfelelően kipihenni, ami hosszabb távon egyáltalán nincs jó hatással a szervezetünkre. A gyakori ébredés a hagyományos kínai orvoslás szerint sokszor jelezhet szervi problémát. Hosszú ideje használják a kínaiak a szerv-óra fogalmát, amely szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. Amennyiben rendszeresen ébredünk fel egy adott órában, az a szerv-óra szerint jelezheti azt, hogy az adott szervünk támogatásra szorul.

Éjszakai ébrenlét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Éjszakai ébrenlét

Ébredés 23 és 1 óra között

Az epehólyag teljesítőképességének a maximum időszaka, azaz ilyenkor működik az epe a legerőteljesebben. Ha ilyenkor ébredünk fel gyakorta, akkor érdemes átgondolnunk azt, hogy mennyi zsíros ételt fogyasztunk. Ugyanis az állati zsírok terhelik a leginkább az epét. Vacsorára érdemes kerülni a nehéz ételeket, inkább párolt, kevés zsiradékban készült fogásokat fogyasszunk. Sajnos az epeműködés zavarai is ebben az időszakban jelentkeznek a leggyakrabban.

Ébredés 1 és 3 óra között

Tudtad, hogy a szervezet teljesítőképessége ebben a két órában a legalacsonyabb? Ilyenkor méregtelenít a májunk. Amennyiben túl sok káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe, akkor a máj munkája nehezített és nem csoda, ha felébredünk ezekben az órákban. Érdemes kerülni a különböző adalékanyagokat, lehetőleg sok természetes összetételű ételt fogyasszunk. Időnként pedig tartsunk méregtelenítő napokat. Ha 1 és 3 óra között ébredünk fel rendszeresen, akkor tanácsos nem terhelni tovább a májunkat.

Ébredés 3 és 5 óra között

A tüdőnk aktív ideje. Ilyenkor készül fel a tüdő a napi munkájára. Az asztmás roham, a köhögés, a légzési problémák ebben az időszakban jelentkezhetnek a legerőteljesebben. Érdemes az ágyunk mellett tartani mézes folyadékot és ebből kortyolgatni a tünetek csillapítása végett. Természetesen nem feltétlenül kell betegségre gondolni, ha ilyenkor ébredünk. Ugyanis szmogos levegőjű helység is okozhat problémákat. Bátran fogyasszunk erre a célra szolgáló gyógyteákat, amelyek segíthetnek tisztítani a túlterhelt légzőszerveket. A tűdön kívül ez az időszak a férfiak nemi aktivitásáért is felelős, 3 és 5 óra között termelődik a legtöbb nemi hormon.

Ébredés 5 és 7 óra között

A szerv-óra szerint ez a vastagbél működésének az ideje. Ekkor működik a legaktívabban. Sőt, úgy tartják a legegészségesebb székletürítési idő. A szervezetünk megszabadul a salakanyagokban található mérgektől, és ezzel növeli a teljesítőképességünket. Ha ez nem megy természetesen, akkor érdemes jóval több zöldséget, nyers élelmiszert fogyasztanunk, hogy szépen ki tudjon tisztulni a bélrendszerünk.

Forrás: kny.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...