2024.04.11. 12:44:09 4989 204

Ezek most a legnépszerűbb nyelvek, amiket érdemes megtanulni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idegennyelv-tanulás amellett, hogy kiváló agytorna, értelmes időtöltés, még a karrierépítés során is kimagasló szerephez jut. Sokak hosszú távú tervei között élen jár az utazás, a más kultúrák megismerésének vágya, ezért érdemes idejében belevágni a kognitív fejszénket egy memória-acélozó nyelvtanulási projektbe. Az alábbiakban megnézzük, hogy 2024-ben melyek a legnagyobb érdeklődésnek örvendő nyelvek, amelyek megtanulásával számos előnyre tehetünk szert.

Angol tanulás applikációval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angol tanulás applikációval

Néhány idegen nyelvvel a „tarsolyunkban” utazásaink során beszélgethetünk az emberekkel, mélyebben beleláthatunk a kultúrájukba, jobban el tudunk igazodni egy idegen környezetben, hiszen képesek vagyunk a saját nyelvükön útbaigazítást kérni. A kiválasztott nyelvek elsajátítása közben a beszédkészségünk és az önbizalmunk is növekedhet. Továbbá, ha azt vesszük figyelembe, hogy egyre több területen előnynek minősül, ha nem sajnálunk időt és energiát fektetni egy második, harmadik, esetleg negyedik nyelv megtanulásába sem: mindenképpen megéri.

Több nyelv, nagyobb fizetés

Az egyik legfrissebb nyelvtanulási statisztika szerint (LLC Buddy) napjainkban is az angol bizonyul a legnépszerűbb nyelvnek (121 országban), azonban az AEÁ-ban mindössze a felnőtt lakosság 13 százaléka minősíti magát aktív nyelvtanulónak. Nem meglepő a válaszadók 97 százalékának azon kijelentése, hogy a külföldi utazásaikat gördülékenyebbé teszi, ha az anyanyelvükön kívül legalább egy másik nyelven képesek társalogni. A Kaplan International felmérése pedig rámutatott arra is, hogy a több nyelvet beszélő munkavállalók akár 20 százalékkal több fizetésben részesülhetnek, mint nyelveket nem beszélő kollégáik.

Az élenjáró nyelvek

A Big Language Solutions felmérése szerint a világ hét legpopulárisabb nyelve között a következők szerepelnek: spanyol, német, arab, mandarin, portugál, orosz, valamint a francia nyelvek. Ezek közül listázunk néhányat. Meglepő a ranglista? A Big Language Solutions munkatársai számos iparág nyelvi trendjét alaposan szemügyre véve jutottak erre az eredményre. A spanyol mint több ország hivatalos nyelve (pl. Mexikó, Peru, Paraguay, Ecuador) méltán került a lista élére, hiszen a becslések szerint majd 38 millió ember vallja a spanyolt anyanyelvének. Emellett érdemes figyelembe venni a világgazdasági vonatkozást is, ugyanis az előrejelzések szerint nagyjából 2050-re megduplázódik a spanyol népesség, mely által a spanyol nyelv újabb szintet fog dobbantani.

Európai viszonylatban (az egyik) legmagasabb GDP-vel büszkélkedő Németország mágnesként vonzza az ambiciózus karrierépítőket. A világhálón a negyedik leggyakrabban használt német nyelv ismerete az elkövetkező években további – globális és gazdasági – babérokra törhet.

Az ötödik legtöbb ember ajkáról felcsengő nyelvként az arabot jelölték meg, melyről a Montclair State University úgy nyilatkozott, hogy leginkább a politológusok, újságírók, jogászok, üzletemberek, fordítók és tolmácsok számára lehet előnyös ennek a nyelvnek az elsajátítsa. Mindemellett pedig az üzleti kibontakozás terén sem elhanyagolandó az arab nyelv elsajátítása, ha megnézzük a gyorsan fejlődő gazdaságot.

A mandarin nyelv elsajátítása még a feketeöves nyelvelsajátítókon is kifoghat, mint az egyik legnehezebben megtanulható idegen nyelvek egyike. Felmerül a kérdés: akkor miért kellene feszegetni a megtanulását? A Speechling érvelése szerint: szélesebbre nyílik a munkalehetőségek száma (főként külföldi viszonylatban). Kína jelentős kereskedelmi szereppel bír, és hazai gazdasági is növekszik, a mandarin pedig a kínai nyelv legszélesebb körben beszélt nyelvváltozataként tartható számon. Az elmúlt években látványosan (35 százalékkal) megnövekedett azon multinacionális cégek száma, amelyek a cég élére mandarinul is beszélő vezetőket keresnek. Ráadásul az internetezők körében ugyancsak az egyik legsűrűbben használt nyelvnek minősül.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...