2020.12.30. 17:03:47 11386 227

Ezek a legjobb szilveszteri babonák!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak az újévi kívánságok listája hosszú, hanem a szilveszteri babonák is hiedelmek felsorolása is. Amennyiben, ha hihetünk a néphagyományoknak, akkor nagyon meg kell gondolnunk, mit teszünk és mit nem teszünk az év utolsó napján és január 1-jén.

Szilveszter, koccintás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilveszter, koccintás

Az Óév búcsúztatása ősidők óta nagy figyelmet kap, az emberek az idő folyamán rengeteg szokásokat és hiedelmeket kapcsoltak hozzá. Hangosan és nagy lármát keltve búcsúztatták az évet, hogy elriasszák az ártó szellemeket, gondokat és nehézségeket. Ezen a napon mindig csupa jó dolgot tettek, vidámsággal és bőséggel vették körül magukat, mert úgy tartották ez hozza meg az új évre a szerencsét és a boldogságot. Olyan ételeket tettek az asztalra, amelyek a hagyományok szerint gazdagságot hoz az új esztendőben. Te ismered ezeket a babonákat és szokásokat?

Ezekre figyelj szilveszter és Újév napján

Újévkor az erős fények és zajok távol tartják a rosszat.

Szilveszter éjjelén, pontban éjfélkor nyisd ki az összes ajtót, hogy az óév távozni tudjon, ellenben nem tud bejönni az újév.

Amit újév első napján csinálsz, hatással lesz az egész évedre. Kerüld ezen a napon a veszekedést. Kelj fel korán és egész évben friss leszel.

Újév első napján fogyassz jó italokat és egyél bőségesen, az egész évedre ez lesz jellemző Ha édes évet szeretnél, egyél elsején édességet.

Újévkor disznót egyél, mert úgy tartják kitúrja a szerencsét, de szárnyast semmiképp, mert azok elkaparják.

Lencsét, rizst vagy kölest egyél, a sok apró mag pénzbőséget hozhat az elkövetkező évben. Újév napján tömd meg a zsebeket pénzzel és a kamra polcai se legyenek üresek, ellenkező esetben szegénységet hozhat a következő évre.

Ne kezd az újévet tartozással, az adósságot még előtte ki kell egyenlíteni.

Ha szeretnénk több pénzt a következő évre, szilveszter éjjelén kössünk madzagra egy pénzérmét és lógassuk ki az ablakon, majd éjfél után a madzaggal húzzuk be a házba.

Ne használj újév első napján ollót, elvágod a szerencséd.

Ki lesz az első újévi látogató? Ha rosszkedvű vendéged lesz, abban az évben sok bánat éri a házad népét. Szerencsés, ha az első látogató férfi.

Ha ezen a napon csókot kapunk, akkor az illető egész évben szeretni fog minket.

A szilveszter éjszakai északi szél hideget, a déli szél pedig enyhe telet jelez.

Ha a jövőt szeretnénk látni, akkor forrásban lévő vízbe csorgassunk bele tojást. A csurgatott tojássárgájának formájából tudjuk megjósolni az évünket.

Szintén következtethetünk a jövőre, ha a Bibliát tetszőleges oldalon felcsapjuk és egy tű segítségével vaktában rábökünk egy sorra.

Országok különböző hiedelmei

A Svájcban élők szerint, pontban 12 órakor 12 korsó sört kell meginni, hogy szerencsések legyünk az új évben.

A görögök szerint, amint az újév elkezdődik minden órát fel kell húzni az otthonunkban. Az olaszok hisznek abban, hogy éjfélkor 12 szőlőszemet kell elfogyasztani, az új év napján pedig piros alsó és felső ruhát kell hordani, a pénztárcába pedig lencsét kell tenni, így garantált az új év sikeressége. Szlovákiában az ünnepi asztalterítő alá pénzt tesznek.

Angliában úgy hiszik, ha előre írunk a jövő évi határidőnaplóba az balszerencsét jelent. Bajorországban elalvás előtt rózsafüzért vagy szentelt tárgyat tesznek a párna alá.

Japánban szalmaköteget feszítenek a bejárat felé, hogy távol tartsák a rossz szellemeket, illetve újévkor egy jót nevetnek, hogy jól induljanak a dolgok.

Koreában lapátokat, gereblyéket támasztanak a ház falához, hogy védelmet adjon a gonosz ellen. Kínában nem ajánlatos ilyenkor házasságot kötni, újév napján söprögetni, mert ezzel száműzzük a szerencsénket. Viszont ajánlatos az ősökért imádkozni, halászni és vadászni.

forrás: alon.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...