2023.01.25. 09:40:00 6259 253

Ez az a nap, amikor feje tetejére állíthatod a világot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan bele futottál már az Igen nap című filmbe (2021), vagy legalábbis láttad az előzetesét, így nem is lesz olyan fura az “ellentétes nap” a számodra sem. A film arról szól, hogy a főszereplő család bevezet olyan napokat, amikor mindenki azt teszi, amit a gyerekek kitalálnak.

Fejenállás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejenállás

Az Egyesült Államokban évente legalább egyszer, azaz január 25-én ellentétes/ellenkező napot tartanak. Ennek a napnak része az is, hogy a gyerekek bátran kimondhatják azt, amit gondolnak, olyan módon, hogy a mondani valójuk valódi értelemének éppen az ellenkezőjét állítják! Egészen zseniális!

Mi értelme van az ellentétes napnak?

Az előző gondolatnál maradva, ez a nap azért lehet különösen hasznos a szülők számára, mert a gyerekek tagadva bátrabban kimondhatják, mi zajlik le bennük. Éppen ezért érdemes minden egyes mondat eredeti jelentésén elgondolkodni egy kicsit. (Sok családban nem meglepő módon minden hónap 25-én tartanak hasonló napot.)
Az ellentétes nap gondolata a 2009-ben megjelent, Ha a gyerek az úr című filmben egy másfajta aspektusban jelenik meg. A történet szerint egy félresikerült kísérlet következtében a felnőttek úgy kezdenek el viselkedni, mintha gyerekek lennének, a gyerekek viszont felnőttként nyilvánulnak meg.

Azon kívül, hogy felnőttként szintén egészen vicces események történhetnek ezen a napon - hiszen az átlagos napirendünket totálisan megkeverhetjük, ha igazán bátrak vagyunk -, valódi felismerésekre is sor kerülhet:
Amikor nem azt tesszük, amit kell, hanem amit tényleg szeretnénk, az maga a boldogság! Sokan ilyenkor ismerik fel, hogy a mókuskerékből nem is olyan nehéz kitörni, mert a szívük mélyén már tudják, mit és hogyan is kellene tenniük az életük megváltoztatásához.

Az úgynevezett fordított nap tehát jó alkalom arra, hogy bizonyos dolgokat ne vegyünk túl komolyan, míg másokra nagyobb figyelmet fordíthatunk a szokásoshoz képest.

Apróságok, amit ezen a napon megtehetsz!

  1. Vedd fel a ruhádat kifordítva vagy fordítva!
  2. Találkozáskor köszönj egy elköszönési, míg elbúcsúzáskor egy üdvözlési formulával!
  3. Cseréld fel az igen és nem szavakat válaszadáskor!
  4. Viselkedj az alaptermészeteddel ellentétes módon! (Például ha általában csendes és elmélkedő vagy, vesd bele magad a társaságba! Akire pedig eddig a pörgés volt jellemző, most mélyedjen kicsit magába.)
  5. Add át a gyeplőt otthon a gyerkőcnek!

A lényeg, hogy a környezeted számára derüljön ki, mire lehet vélni a furcsának ható viselkedésedet. Az ellenkező nap megünneplését kinyilatkoztathatod a közösségi médiában, de a fordított kommunikáció első mondata után személyesen is közölheted a veled kapcsolatba kerülőkkel, hogy miként is álljanak ma hozzád.
Ki tudja, esetleg még követőid is akadhatnak az ellentétes nap megvalósításában!

Forrás: www.nationaltoday.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...