2022.09.01. 09:45:00 6357 260

Évszakváltás a konyhában - Így készülj fel az őszre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután a ruhásszekrényünket is átrendeztük és a gyerekeket is felkészítettük az iskolakezdésre, nem árt egy alapos ráncfelvarrás a konyhánkon sem. Elvégre a nyár vége tökéletes alkalmat ad arra is, hogy új rutinokat vezessünk be otthonunkban.

Napraforgó a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napraforgó a konyhában

A konyhát mindenki igyekszik a lehető legtisztább állapotában tartani, de nem mindig tudunk egyszerre mindennek a végére érni, így nem csoda, hogy vannak elmaradásaink. Nosza, rendezzük sorainkat!

1. A kamra előkészítése

Azért, hogy mindig kéznél legyen a szükséges őszi alapanyag, takarítsd át, majd töltsd fel kamrát minden olyan nem romlandó élelmiszerrel, mint a befőttek, a konzervek, a száraz áru, de jó helyet hagyni a gyógynövényes teafüveknek és a forrócsoki alapanyagainak is.

2. A lejárati időpontok ellenőrzése

Ellenőrizze a nyári grillízesítők és szószok meg öntetek (és egyéb más romlandó élelmiszerek) lejárati idejét, és szükség szerint dobd ki azokat. Az általános fűszerek, a mustár, a ketchup és a majonéz pótlásáról jobb lesz gondoskodni!

3. Edények átpakolása

A hűvösebb idő beköszöntével pikk-pakk megjön a kedvünk a raguk és a levesek fogyasztásához, így nem árt megragadni az ehhez szükséges eszközöket és edényeket, hogy maguk mögé parancsolhassák a limonádés kancsót, a grillfogókat és magát a kontaktgrillt is.

4. Asztalterítő és apró dekorelemek átcserélése

Hasonlóan a melegebb ágyneműk és takarók előtérbe kerüléséhez, érdemes lehet a konyha vagy az étkezős asztalterítőjét, a nyári dekorációkat és egyéb étkező-kiegészítőket is lecserélni, hogy vidám őszi hangulat törhessen be ezekbe a helyiségekbe.

5. A sütő megtisztítása

Lehet, hogy az elmúlt hónapokban mellőzted a sütőben sütést, de lassacskán fel kell készülni az őszi és a téli sütési szezonra is. Vesd be a legtermészetesebb és korábban is jól bevált sütőtisztítási módszert, azaz használj szódabikarbónát, vizet és ecetet!

6. A teáskanna és a kávéfőző megtisztítása

Ki ne szeretne jóízű, vízkőtől mentes italokat készíteni, ha eljön az ideje? Érdemes kipróbálni, hogy rendesen működnek-e a tavasz óta nem használt készülékek, ugyanakkor ideje alaposan megtisztítani ezeket. A citromsav most praktikusabb lesz, mint az ecet.

Forrás: www.thekitchn.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...