2021.01.17. 17:50:30 9302 248

Évek óta halogatott dolgok, amikre végre van idő! - Használd ki az otthonlétet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közel egy éve megnőtt az otthon töltött óráink száma, és, ha már kitanultuk a kenyérsütés csínját-bínját, elolvastuk az összes könyvet, megnéztük az összes sorozatot és végkép nem tudunk mit tenni, amíg újra el lehet járni… nos akkor elő az örökké halogatott teendőkkel!

Rendszerezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés

Vannak dolgok, amiknek az ember nehezen áll neki, nem csak azért, mert nincs kedve, de mondjuk hosszabb egybefüggő időt vesz el a mindennapokból. Azt az időt, amit szabadidőnek nevezünk általában. Mivel még egy darabig úgy néz ki, hogy főleg otthon töltjük a szabadidőnket, ideje elővenni azokat a teendőket, amiket időhiányra hivatkozva napolunk el mindig.

Az a bizonyos mindenes fiók

Így van, közel minden háztartás rejt egy mindenes fiókot, dobozt, polcot, ahol évekig gyűlnek a „nincs helye” típusú odadobált dolgok. Elemek, tollak, elfeledett jegyzetek és gyakorlatilag bármi más. Borítsuk ki egy asztalra a tartalmát, válogassuk ki, ami már nem kell – vagy időközben lett helye, a maradékot pedig rendezzük kisebb tárolódobozokba. Ezáltal sokkal átláthatóbb és rendezettebb lesz a kupink. A mindenes alján összegyűlt apróból pedig a kocsimosás is simán kifutja…

E-mail szelektálás

Annyi minden érkezik már e-mailen, hogy kész csoda, ha valaki napi szinten rendet tud tartani a postafiókjában. Álljunk neki az elejétől, a kezdetektől törölni a fölösleges, aktualitását vesztett leveleket. Elképzelhető, hogy félbemaradt ügyek is szemünk elé kerülnek, amiket itt az ideje lezárni. Mivel a postafiókok kapacitása is véges (illetve bizonyos mennyiségű adat fölött már fizetős) igazán érdemes időt szorítanunk erre is. Csak neki állni nehéz, de jó lesz rendben tudni.

Fotók papíron és eszközökön

A fentiekhez hasonlóan szelektáljuk, rendezzük idő vagy esemény szerint a gépünkön tárolt fényképeket is. És ha ezzel megvagyunk, a legkedvesebbeket akár elő is hívathatjuk, albumba rendezve, köré vezetve, hogy ki-, hol-, mikor szerepel a képen. Egy fotóalbum a szívünkből közel álló képekből nem foglal nagy helyet a könyvespolcon, de még unokáinknak is olyan emlék lesz, amit jól eső érzéssel lapozhat át. A pendrive-ok, cd-k, dvd-k, meghibásodnak, eltűnnek, talán nem lesz mivel lejátszani őket pár tíz év múlva. De a papírkép „örök”.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?