2022.05.09. 10:56:26 6306 233

És Ti miért vitatkoztok? – 4+1 örök párkapcsolati vitatéma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szerelem szép. A szerelem izgalmas. A szerelem néha veszekedős. A szerelem felemel, aztán meg jól földbe döngöl. A szerelem nyugodt és feltölt. És megesik, hogy leszívja minden energiánkat és teljesen kimerít. Mondjuk, egy-egy vita alkalmával.

Házaspár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házaspár

Mert bizony vannak időszakok, amikor a legnagyobb szerelem ellenére is beleveszünk a párunkba, vitatkozunk, sokszor ugyanazokon a dolgokon. Nyilván ez azt is jelenti, hogy bizonyos visszatérő problémákat nem ártana valahogy megoldani. Nálatok mi a leggyakoribb vitatéma? Mert a párok többségénél ezek itt ni!

Mindig időből van a legkevesebb

Az biztos. Van, hogy az egymással töltött idő fogyatkozik meg jócskán. És ezt bizony előbb vagy utóbb valamelyik fél felrója a másiknak. Jó esetben ezt sikerül megbeszélni, és javítani a problémán. Rosszabb esetben marad az elégedetlenség.

Közös érdeklődési kör? Az meg mi?

Ha egy párnak nem egyezik teljesen az érdeklődési köre, az nem feltétlenül baj. Hiszen különbözőek vagyunk, még ha egy párt alkotunk, és nem is kell mindenben egyeznünk. Ám ha annyira elválik ez az érdeklődési kör, hogy már nem is szívesen töltjük együtt az időt, és inkább vagyunk a régi/új hobbinkkal, mint a párunkkal, az már bizony baj.

Azok a piszkos anyagiak

Legyünk őszinték, a pénzzel csak két gond van: ha túl sok, vagy ha túl kevés. Egy párkapcsolatban is sokszor felmerülő vitakérdés: ki mire költ, ki miért arra költ, ki mennyivel száll be a rezsibe, kosztpénzbe. A legkényesebb „Ki keres többet?” is gyakran lehet konfliktusforrás. Ha túl sok a vita a kérdés körül, valószínűleg érdemes lenne megvizsgálni, megérné-e külön, vagy részben külön kasszán lennetek.

Ha hiányzik a figyelem

Valóban nem túl jó, ha az egyik félnek állandóan ismételni kell önmagát, mert a másik soha nem figyel rá. Előfordulhat, hogy egyszer-egyszer igencsak fontos információk mennek el a fül mellett, vagy haladnak át feldolgozatlanul a hallójáraton. Ha máshogy nem megy, tudatosan kell biztosítani a másik számára a figyelmet. És nem árt azt sem megvizsgálni, vajon miért van ez a figyelmetlenség? Magunkkal van problémánk, vagy éppen a másikkal?

Az egyik legkényesebb téma: a házimunka

Ki csinálja, miért csak az egyik fél csinálja, miért csak a másik, miért így csinálja az egyik és miért úgy a másik? A legjobb persze itt is a kapcsolat elején, alkalmanként menet közben megbeszélni, kinek mi lesz a feladata és tartani is magunkat a megbeszéltekhez. Így kevesebb lesz a konfliktusforrás.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.