2016.04.09. 14:37:09 12058 440

És Te „helyesen” zuhanyzol? – Így árthatsz a bőrödnek zuhanyzás közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki imád zuhanyozni, akár órákig elbírna lubickolni a kellemes vízsugár alatt, míg mások szükséges rossznak tartják, amit gyorsan, néhány perc alatt le akarnak és le is fognak tudni. Annak ellenére, hogy nem egy ördöngös feladat, mind a zuhanyzásért teljesen, illetve kevésbé rajongók is követhetnek el apróbb hibákat a „művelet” közben.

Zuhany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhany

Éljen a papír!

Nagy valószínűséggel Te is a törölköződbe törlöd az arcodat, miután megmosakodsz. Ezzel nincs is semmi baj, viszont belegondoltál már, hogy ha napokig használod ugyanazt a törcsit, mennyi baci és szennyeződés halmozódik fel benne, rajta? Esetleg válthatnál egyszer használatos papír arctörlőre is, az sokkal higiénikusabb.

Figyelj az időzítésre!

Este ügyelj arra, hogy közvetlenül lefekvés előtt mosd meg arcod, hogy bőröd 100 %-ig megtisztulva térhessen nyugovóra és regenerálódhasson.

Ébresztő vízsugár

Ha zuhannyal indítod a napot, ébresztő gyanánt pedig a legjobbnak találod azt a lehetőséget, hogy a vízsugarat egyenesen az arcodra vagy arcodba irányítsd, utóbbiról le kellene mondanod. Mert az „ömlő” víz olyan erővel érheti az arcodat, hogy azon apró repedések keletkezhetnek. Így a baktériumok, egyéb szennyeződések is könnyebben bejuthatnak a bőrödbe, könnyebben kiszárad, így hamarabb is öregszik.

Válaszd a mosdót!

Arcod megmosásához a zuhany alatti vízsugár helyett reggel és este is válaszd inkább a mosdókagyló feletti csap vizét. Itt könnyebben tudod szabályozni mind a vízsugár erősségét, mint a víz hőmérsékletét. A kellemesen langyos víz éppen optimális az arcbőrödnek.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...